Hillerød er oplagt som hjemsted for den Forberedende Grunduddannelse-institution, FGU.

15-10-2017

Regeringen indfører en ny uddannelse for unge op til 25 år, der ikke har gennemført eller ikke er i gang med en uddannelse eller ikke er i beskæftigelse. Uddannelsen skal hedde Forberedende Grunduddannelse, FGU. Der forventes 90 skoler i Danmark, som skal drives af et mindre antal institutioner. Hillerød er et oplagt sted til en FGU-institution mener politikerne i kommunen.

”Vi finder det naturligt, at FGU-institutionen kommer til at ligge i Hillerød. Vi ligger lige i Nordsjællands hjerte, vi har mange uddannelser i forvejen, og derfor har vi hele studiemiljøet. Der er også god mening i at placere moder-institutionen for FGU i nærhed til erhvervsskolerne”, siger formanden for Børne- og familieudvalget, Rikke Macholm, og hun bliver bakket op af arbejdsmarkedsudvalgets formand, Jamil Cheheibar.

”Der er fornuft i at placere en moderinstitution i Hillerød. De unge får direkte adgang til de mange tilbud på uddannelserne, som de gerne skal fortsætte på. Endvidere får medarbejdere og ledere på uddannelserne let adgang til at arbejde sammen med FGU- moderinstitutionen og kommunerne om at sikre de unge de bedste muligheder; et samarbejde der bliver helt afgørende for FGU´s succes’’, siger Jamil Cheheibar.
 

”Hillerød har et stærkt netværk nationalt, regionalt og lokalt i uddannelses- verdenen, og det giver et solidt fundament at placere moderinstitutionen for FGU i Nordsjælland, ligesom der vil komme FGU-skoler i nordsjællandske kommuner. Strategisk Uddannelsesforum Nordsjælland vil være en rigtig vigtig partner i etableringen og arbejdet med uddannelsen, ” siger Rikke Macholm.

 

Siden blev senest opdateret d. 15-10-17

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her