Pårørende til demente tilbydes kursus

31-01-2017

Når et menneske får en demenssygdom, er det hele familien, der bliver ramt. Derfor inviteres pårørende til demente et kursus om livet med en dement.

Alting bliver forandret, når et menneske, man er nær på, bliver ramt af en demenssygdom. Ikke kun for den syge, men også for de pårørende.

Og ofte kan man som pårørende føle, at man står meget alene med mange problemstillinger.

 Derfor tilbyder Hillerød Kommune et kursus for pårørende til demente. Et kursus, der skal styrke den enkelte til at klare den nye hverdag, der følger med en demenssygdom.

 Kurset henvender sig til pårørende til demenssyge borgere i Hillerød Kommune. For at kunne komme med på kurset, skal borgeren enten have fået en demensdiagnose eller være i gang med udredning. Borger og pårørende skal ligeledes have haft kontakt til en af kommunens demenskoordinatorer.

 Målet med kurset er blandt andet, at deltagerne får en grundlæggende viden om demens, at de får mulighed for at udveksle erfaringer med ligestillede og professionelle og lærer, hvordan de bedst kan klare hverdagens udfordringer.

 ”Det er rigtig svært at være pårørende til en dement, fordi der er tale om en sygdom, der både betyder, at der er mange praktiske ting, den syge ikke længere kan, men samtidig også om en sygdom, som ændrer den syges personlighed. At leve sammen med en dement kan være forbundet med både sorg over at miste det menneske, man elsker, men også af en skam over ikke at have kræfterne til det store arbejde, det er. Vi vil gerne ruste pårørende til at kunne leve bedre med at have en dement tæt på, uden selv at gå i stykker af det,” siger demenskonsulent Susie Dybing fra Hillerød Kommune.

 Kurset består af tre moduler

 Modul 1: Den syge hjerne

 Modul 2: Hverdagens jura

 Modul 3: Kommunikation med en dement person og hvordan får mang hverdagen til at fungere.

 Kurserne afholdes i Sundhedscentret tirsdag den 14/3m tirsdag den 21/3 og tirsdag den 28/3 klokken 16.30-18.30

 Det er gratis at deltage. Tilmelding skal ske direkte til demenskonsulent Susie Dybing på 7232 3419 eller sdyb@hillerod.dk

Siden blev senest opdateret d. 31-01-17

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her