Ny struktur klar for byrådet

06-12-2017

Venstre og Socialdemokratiet er klar med forslag til struktur for Hillerød Byråd, som alle partier er med i. Med aftalen bliver Kirsten Jensen, A, borgmester og Klaus Markussen, V, 1. viceborgmester. Aftalen rummer en helt ny udvalgsstruktur for byrådet, herunder et særligt udvalg, der skal arbejde med ideer til bedre involvering af borgerne.

 

”Borgerne kom til os med nogle meget klare budskaber i valgkampen: I skal udvikle vores by og vores kommune, så den giver plads til nyt, mens der også tages hensyn til os, der er her allerede”, siger Kirsten Jensen. ”Derfor kommer der fokus på emner så som arkitektur, miljøforvaltning og ny klimastrategi. Vi vil arbejde ud fra den grundsætning, at forandring bedst skabes sammen med dem, som den kommer til at betyde noget for”, siger hun.

Aftalen rummer et ’grundlagspapir’ (vedlagt), som slår fast, at det nye byråd vil arbejde med trafikproblemer, byplanlægning, miljøforvaltning, handicappolitik og idrætspolitik og vil involvere borgere, lokalråd, lokalgrupper, brugerbestyrelser osv på nye måder: ’Vi vil samarbejde tematisk eller geografisk ud fra, hvad de største udfordringer er, og hvor byrådet har bedst mulighed for at understøtte forandringer’, står der blandt andet i grundlagspapiret.

”Borgerne skal opleve at blive hørt”, siger Klaus Markussen, der også lægger vægt på at ”ville udvikle vores erhvervsmæssige styrkepositioner, så vi bliver rigere og kan give bedre service, herunder udvikle handlen og forbedre rammevilkårene for lokale virksomheder. Vi vil også have et godt øje til statslige regler, som hæmmer vores kommunes udvikling,” siger han.

Socialdemokratiet og Venstre råder tilsammen over 19 pladser i det 27 personer store byråd, men pladser i udvalgene og formandsposter fordeles til alle partier.

”Vi ønsker at bryde med blokpolitikken i byrådet, og Venstre er klar til at løfte den opgave. Vi lovede i valgkampen at ville søge samarbejdet, og det leverer vi på, siger Klaus Markussen.

 

”Jeg glæder mig over, at vi kan skabe dette samarbejde med Venstre og hele byrådet. Jeg fået utroligt mange meldinger om, at borgerne glæder sig over denne mulighed”, siger Kirsten Jensen.

 

Yderligere oplysninger:

Kirsten Jensen: 22515723

Klaus Markussen: 41370199

 

Siden blev senest opdateret d. 21-02-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her