Sommerhuse i Nødebo får helårsstatus

04-10-2016

Der er nu udsigt til, at sommerhusområdet i Nødebo bliver ændret til helårsbeboelse.

”Byrådet har i en længere årrække arbejdet for at ændre de sidste sommerhuse i Nødebo til helårsbeboelse. Det har længe været et ønske fra Nødebo Lokalråd og grundejerforeningerne, og nu ser det endelig ud til at lykkes,” siger borgmester Dorte Meldgaard.

 

Når et sommerhusområde skal ændres til helårsbeboelse, kræver det en ændring i Fingerplanen. Fingerplanen fastlægger anvendelsen af arealer i Hovedstadsområdet.

 

Da Fingerplanen står til at blive revideret, meldte byrådet i foråret ønsket om at konvertere sommerhusområdet i Nødebo til helårsbeboelse ind til Erhvervsstyrelsen. Erhvervsstyrelsen var imødekommende overfor ønsket, men satte krav om, at Hillerød Kommune lavede en høring og afstemning blandt grundejerne.

 

Hillerød Kommune har derfor gennemført en 4 ugers høring af alle grundejere. Grundejerne fik tilsendt en redegørelse for de økonomiske konsekvenser for den enkelte grundejer. Derefter havde grundejerne 14 dage til at stemme for eller imod ændringen.

 

114 af grundejerne af de 121 ejendomme i området har inden for fristen afgivet deres stemme. 110 grundejere har stemt ja, og 4 har stemt nej. Der er således 91 % af grundejerne, der har stemt ja til at overføre området til helårsbeboelse, hvilket opfylder statens krav om, at mindst 75 % af grundejerne skal stemme ja.

 

”Da Hillerød kommune har opfyldt statens krav, forventer vi, at en ændring af sommerhusområdet i Nødebo medtages i den kommende revision af Fingerplanen. Når en ny Fingerplan er vedtaget, vil vi igangsætte en ny lokalplan for området, der gør området til helårsbeboelse,” siger borgmester Dorte Meldgaard.

 

En ny Fingerplan forventes vedtaget primo 2017.

Siden blev senest opdateret d. 04-10-16

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her