Budgetforlig i Hillerød

05-09-2016

Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Fælleslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre har indgået budgetforlig for budget 2017-20.

Forliget, der blev indgået lørdag nat, lægger vægt på at bevare kvaliteten i daginstitutioner, skoler og på plejecentre.. Hillerød Kommune skal spare i 2017 og årene frem, men med 30,6 mio. i 2018 og i alt 156,1 mio. kroner i løbet af de kommende fire år, er det mindre end i de foregående år. Der bliver derfor også stadig plads til en række nye investeringer og forbedringer.

Forligsparterne lægger vægt på, at Hillerød Kommune skal være en stærk organisation med et godt arbejdsmiljø, og fastholder derfor den nuværende personalenormering på de fleste serviceområder. Desuden prioriteres investering i IT udstyr til underviserne på skoleområdet og renovering af de fysiske rammer for medarbejderne på skolerne.

Forligspartierne har også besluttet at investere målrettet i bl.a. Jobcenter, Familier og Sundhed, Ældre og Sundhed samt Borger og Socialservice.

Forliget er indgået mellem de samme partier, som indgik forlig sidste år.

 ”Jeg havde gerne set, at vi havde haft hele byrådet med i forliget, men der var områder, hvor vi ikke kunne finde hinanden. Overordnet vil jeg dog sige, at der er rigtig mange områder, hvor vi alle er enige, og det er min forhåbning, at vi sammen kan arbejde godt og konstruktivt videre på det foreliggende grundlag,” siger borgmester Dorte Meldgaard.

Der afsættes blandt andet penge til flere og bedre cykelstier, til udvikling af Hillerøds bykerne, til at igangsætte arbejdet med at få bygget flere billige boliger, til ny fodboldbane ved Hillerød Vest skolen, Afd. Ålholm, til en styrket forebyggende indsats i familier med børn med funktionsnedsættelser, til pædagoger i folkeskolen, til partnerskaber mellem skole, idrætsliv, foreningsliv, kultur og erhverv og til meget andet.

Der er dog også områder, der må holde for. Blandt andet bliver der nogle mindre driftsbesparelser på biblioteket, Frederiksborg Centret og Musikskolen.

 ”Det ville selvfølgelig være luksus, hvis vi ikke havde været nødt til også at finde besparelser. Men det har alligevel været et budget med et lidt større råderum og lidt færre besparelser, end vi har oplevet i flere år, og jeg vil gerne takke byrådet for godt samarbejde., også selvom det ikke lykkedes at få det helt brede forlig,” siger Dorte Meldgaard. 

Hele budgetforliget samt alle tal kan findes på hillerod.dk/budget

 

 

Siden blev senest opdateret d. 05-09-16

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her