Nyt busnet i Hillerød Vest

10-12-2015

Nye buslinjer giver bedre forbindelse mellem Hillerød og de omkringliggende byer. Der er flere nye buslinjer på vej til borgerne i Hillerød Vest, når Movias nye køreplan træder i kraft 13. december. Hillerød Kommune har nemlig besluttet, at der skal etableres fire nye buslinjer.

Det sker for at styrke den kollektive trafik og gøre det lettere at komme rundt mellem Hillerød og de omkringliggende byer. Til foråret bliver landbusnettet suppleret med en omlægning af linje 337, som vil køre på strækningen Hillerød – Uvelse – Slangerup.

En del af de nye buslinjer skal fungere som skolebusser til de lokale skoler, men er også åbne for alle andre passagerer. Buslinjerne er tilrettelagt sådan, at flere af linjerne får forbindelse til lokaltog mod Hillerød og Frederiksværk.

”Det nye busnet vil skabe bedre sammenhæng i den kollektive trafik i Hillerød Vest. Samtidig udnyttes kapaciteten på buslinjerne mere optimalt ved at kombinere skolebusbetjening med den almindelige rutekørsel”, siger Torsten Rasmussen, områdechef i Movia.

”Jeg er godt tilfreds med de nye buslinjer. Det er en meget omfattende busomlægning hvor vi har villet tilgodese både de mange pendlere og unge på uddannelse i Hillerød som nu kan komme med bus, samtidigt med at små skolebørn, som bor langt fra skolen, skal have mulighed for at komme med bus. Hvis vi vil have bilisterne ud af bilerne og over i den kollektive trafik, bliver vi også nødt til at have noget at byde på. Og her er der faktisk nogle linjer, der kommer til at tilgodese mange mennesker også udenfor Hillerød by. Det er den rigtige vej at gå,” siger formanden for Miljø og Teknikudvalget i Hillerød Tue Tortzen.

Han tilføjer at der er enkelte afgange som vil give meget lang ventetid for skoleelever, dette søges tilpasset med skolernes ringetider. 

Det forventes, at det nye landbusnet vil medføre en stigning i passagertallet på 10 pct. i forhold til den nuværende busbetjening.

 

Du kan læse mere om buslinjernes ruter og køreplaner på dinoffentligetransport.dk

 

Fakta om det nye landbusnet:

Det nye landbusnet i Hillerød Vest vil bestå af fire nye buslinjer og en nuværende buslinje, som dog bliver opdelt. Buslinjerne 322, 323 og 325 er nye buslinjer, som alle kører fra 13. december. Linje 324 deles op i to, hvoraf den ene erstatter linje 319. Fra 2016 er der også planlagt en ny buslinje 321.

 

Linje 321: Brødeskov Skole - Gørløse-Uvelse - Brødeskov. (planlagt pr. august 2016)

Linje 322: Skævinge – St. Lyngby – Ll. Lyngby – Meløse - Skævinge Linje 323: Skævinge – Strø- Sigerslevøster – Gørløse – Borup - Skævinge Linje 324: Skævinge – St. Lyngby - Meløse – Sophienborg – Hillerød St. Linje 325: Hillerød – Ullerød - Harløse –Skævinge– Sigerslevøster-Sigerslevvester-Græse-Frederikssund (erstatter linje 319)

Linje 337: Hillerød – Uvelse – Slangerup. Omlægning af eksisterende rute pr. 29. marts 2016

Linje 827: Telebus. Nedlægges.

 

Siden blev senest opdateret d. 10-12-15

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her