Ny formidlingsplatform bringer skolen ud i virkeligheden

17-08-2015

En ny digital platform ”Skolen i virkeligheden Hillerød” bringer kultur, erhverv, idræt og meget andet ind i skolen og eleverne ud i virkeligheden.

 

Skolen i virkeligheden Hillerød skal gøre det nemt for folkeskolerne i Hillerød at finde nye samarbejdspartnere i foreninger, virksomheder og kulturlivet i byen.

Et øget samarbejdet mellem folkeskoler og lokalsamfundet er en del af åben skole i folkeskolereformen og skal gøre skoledagen mere virkelighedsnær for eleverne. Hillerød Kommune gør det nu nemmere for lærere og pædagoger at inddrage de lokale virksomheder og mange andre i undervisningen gennem den nye hjemmeside.

 

Virkelighedsnær læring

Børne- og Familieudvalgsformand Rikke Macholm er begejstret for hjemmesiden og sikker på, at Skolen i virkeligheden kan styrke samarbejdet mellem skoler og lokalsamfund.

”Skolen i virkeligheden gør det uden tvivl nemmere for både lærere og lokale aktører at få kontakt til hinanden”, siger udvalgsformanden om hjemmesiden.

Hun ser samtidig et stort potentiale i at arbejde på anderledes måder på folkeskolerne.

”Vi ved, at eleverne har et stort udbytte af en varieret og praksisnær skoledag, fordi det motiverer eleverne at lære på anderledes måder. I Hillerød har vi et rigt kultur-, forenings- og erhvervsliv og der er stor interesse for at samarbejde med de lokale folkeskoler, så der er potentiale for nogle spændende og meningsfulde undervisningsforløb for eleverne”, siger Rikke Macholm.

 

Sådan fungerer siden

På Skolen i virkeligheden er der en bred vifte af tilbud lige fra tilbud om besøg på en produktionsgård til besøg i en virksomhed eller en idrætsforening. På platformen klikker læreren på det ikon, der interesserer én, for eksempel natur, og så kommer der en lang række muligheder frem omkring aktiviteter og kontaktpersoner, som kan bidrage til et emne, som klassen beskæftiger sig med hjemme i klassen.

De lokale vandværker i Hillerød har for eksempel et tilbud om et undervisningsforløb, der blandt andet kan lære eleverne, hvordan et vandværk gør grundvand til drikkeklart vand. Ligeledes tilbyder Hillerød Musikskole en række skræddersyede undervisningsforløb til skoleklasser.

 

Besøg af banken

Danske Bank er én af de virksomheder, der er med på Skolen i virkeligheden og banken har allerede besøgt flere skoler i Hillerød.

”Vi er meget positive over platformen, der giver os mulighed for at formidle vores viden til folkeskoleeleverne”, fortæller Michael Holm Petersen, privatdirektør i Danske Bank i Hillerød.

”Vi har igennem flere år undervist udskolingselever i privatøkonomi, men vi vil gerne ud på endnu flere skoler og besøge skoleklasser og ser frem til at høre fra endnu flere lærere” fortæller Michael Holm Petersen.

 

Vil du være med?

Har du lyst til at formidle din viden til børn og unge i Hillerød, så kan du oprette din forening, virksomhed mm. som et tilbud til folkeskolerne i Hillerød på siden: www.skolenivirkeligheden.dk/hillerod

Forældre og bedsteforældre kan også være med. Under Skolernes Venner kan du etablere et tilbud til kommunens folkeskoler, hvis du har et job eller en interesse, som du gerne vil videreformidle for dit barns klasse, skole mm. Har du spørgsmål til hjemmesiden, kan du kontakte Skoleafdelingen i Hillerød, der koordinerer platformen på skolenivirkeligheden@hillerod.dk.

 

Fakta om Skolen i virkeligheden

  • ”Skolen i virkeligheden Hillerød” er en ny hjemmeside, der skaber kontakt mellem folkeskolerne i Hillerød og lokalesamfundet.
  • Formålet er at øge samarbejdet mellem folkeskoler og virksomheder, foreninger og kulturinstitutioner.
  • At åbne folkeskolerne mere op er en del af målsætningen i læringsreformen, fordi det understøtter en praksisnær skoledag, der motiverer eleverne.
  • Besøg hjemmesiden her: www.skolenivirkeligheden.dk/hillerod

Kontaktperson

Marie Frøslev Nielsen, konsulent

Tlf. 7232 5409

mfni@hillerod.dk

 

 

Siden blev senest opdateret d. 17-08-15

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her