Budgetforlig i Hillerød

07-09-2015

Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Fælleslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale har indgået budgetforlig for budget 2016-19.

Der afsættes blandt andet penge til at renovere og ombygge skoler, til at styrke branding af Parforcesystemet, som er blevet Unesco Verdensarv, til at styrke arbejdet med bymidten og arbejde målrettet med sundhed og forebyggelse. Der arbejdes med trafiksikkerhedsplaner for udvalgte områder, der sættes penge af til at udvikle lokalområder og til åbent bibliotek, hvor borgerne kan betjene sig selv.

”Det har ikke været nemt. Vi skal spare 56 millioner kroner i 2016 og vi har budgetteret med uspecificerede fremtidige budgetreduktioner, der modsvarer regeringens omprioriteringsbidrag på 1% i hvert af årene 2017-19, hvilket svarer til 129 millioner kroner. Vi ved ikke, hvor mange af de penge, vi eventuelt får igen, og det gør det meget vanskeligt at planlægge flere år ud i fremtiden. Men vi ved, at vi bliver nødt til at spare, og at alle områder må holde for. Det betyder blandt andet, at der skal ses på effektiviseringer i hjemmepleje og på plejecentre, at institutionerne får tre lukkedage og at der er anlægsønsker, vi ikke har mulighed for at realisere. Det er ikke nogen nem opgave, men jeg synes, at vi med budgetforliget både er lykkedes med at udvikle og samtidig holde os indenfor det økonomiske råderum, der er,” siger borgmester Dorte Meldgaard.

”Jeg vil gerne sige tak til byrådet for alle at have lagt et stort engagement i arbejdet. Jeg havde gerne set, at det var et samlet byråd, der stod bag budgetforliget, men der var få områder, hvor vi ikke kunne mødes. Jeg fornemmer dog alligevel et fælles ønske om et videre frugtbart og godt samarbejde i byrådssalen, så vi kan drive den bedste og mest velfungerende kommune med de midler, vi har til rådighed, ” siger Dorte Meldgaard.

 

Budgetforligsteksten kan du læse her

Budgetforliget i tal kan du læse her

Siden blev senest opdateret d. 07-09-15

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her