Indkøb og udbud

Her finder du informationer om Hillerød Kommunes udbud af varer og tjenesteydelser samt krav til at blive leverandør til kommunen.

Udbuds- og Indkøbsspolitik m.m.

Byrådet har godkendt en ny udbuds- og indkøbspolitik. Politikken skal sikre, at Hillerød Kommunes udbud af varer- og tjenesteydelser og bygge- og anlægsområdet foregår med vægt på information, fleksibilitet og høj kvalitet.

Udbuds- og indkøbspolitik for Hillerød Kommune

Indkøbsbetingelser

 

Kommunale udbud - varer og tjenesteydelser

 Hvorfor sender vi opgaver i udbud?


Hillerød Kommune vil sikre at borgerne får den bedst mulige service og kvalitet for pengene. For Hillerød Kommune er det ikke i sig selv afgørende, om en opgave varetages af kommunen eller af private leverandører. Det afgørende er, at opgaven løses bedst og billigst.

Når Hillerød Kommune udbyder en opgave er det ud fra en forventning om, at en eller flere af følgende scenarier indfries:
At kommunen kan få løst opgaven billigere af en privat leverandør
At den private leverandør kan levere en højere kvalitet i opgavevaretagelsen
At der kan opnås en højere grad af forsyningssikkerhed
At det kan give borgerne en valgmulighed mellem flere leverandører, eksempelvis den kommunale leverandør og en eller flere private leverandører

 

Hvilke opgaver må en kommune sende i udbud?


De fleste kommunale opgaver kan varetages af private leverandører. Dog kan myndighedsopgaver som hovedregel ikke løses af private, for eksempel visitationsopgaver.
Endvidere kan det i lovgivningen være fastsat, at en opgave skal udføres af kommunalt ansatte. Det gælder eksempelvis undervisning i folkeskolen.

 

Sociale klausuler

Hillerød Byråd har, for at hjælpe de unge, der har svært ved at skaffe praktikpladser, besluttet at der skal stilles krav om sociale klausuler i kommunens udbudsopgaver. En social klausul er et vilkår om at en leverandør til kommunen skal anvende et bestemt antal personer, der er beskæftiget med at opfylde kontrakten skal være praktikanter eller lærlinge.

Du kan læse nærmere om brug af sociale klausuler i denne vejledning og læse et udkast til en kontraktklausul her.

 

Tavshedserklæring

Alle leverandører, der enten tester, udarbejder eller modtager data fra Hillerød Kommune skal underskrive en tavshedserklæring. Erklæringen skal udfyldes og efterfølgende sendes til Digitalisering og IKT.

Tavshedserklæring i Word-format

 

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve her

RSS