Strategisk Uddannelsesforum Nordsjælland

Strategisk Uddannelsesforum Nordsjælland er et netværk af aktører, der arbejder sammen om at alle unge bliver så dygtige som muligt, og du kan her se mere om Hillerød Kommune som uddannelsescentrum i Nordsjælland.

undefined

 

Uddannelsesmøde 2019

Strategisk Uddannelsesforum Nordsjælland inviterer hermed til Uddannelsesmødet den 30. april 2019.

Temaet er ”Køn, skæv eller ulige? – vækst og uddannelse i Nordsjælland” og har fokus på:

  1. Hvordan vi får flere i Nordsjælland til at vælge en erhvervsuddannelse
  2. Hvordan vi gør det interessant for de unge at tage deres uddannelse her i området og blive en del af vores lokale erhvervsliv
  3. Kønsskævheden i de unges uddannelsesvalg, som bl.a. betyder, at vi har verdens mest kønsopdelte arbejdsmarked og som betyder, at vi mister eller overser potentielle talenter.
  4. Den sociale ulighed som betyder at unge fra arbejderklassen ikke opnår det samme resultat af uddannelse som unge fra akademikerhjem, som både har personlige og samfundsmæssige omkostninger.

Vi byder på en række spændende oplæg. Ole Gram-Olesen fra Cphbusiness vil fortælle om, hvordan man kan bruge de videregående uddannelser som en løftestang til regional udvikling. Nina Groes fra projekt Boss Ladies fortæller om kvindelige rollemodeller i håndværksfagene. Erik Bech-Pedersen fra Anker Hansen A/S fortæller om, hvordan man kan se unge kriminelle som talenter og hvad der skal til for at få flere til at tage en erhvervsuddannelse, også blandt unge fra akademikerhjem.

Derudover har vi inviteret to forskere, som vil give os indsigt i de mekanismer, som ligger bag valg og fravalg og lægger op til drøftelser om, hvad det kræver af skoler, kommuner, virksomheder, og uddannelsesinstitutioner: Mette Lykke Nielsen fra CEFU vil fortælle om de unges kønsstereotype uddannelsesvalg og hvad det betyder for arbejdsmarkedet, og Trond Beldo Klausen fra AAU vil fortælle om social ulighed i uddannelsessystemet. Til at slutte mødet af med har vi inviteret tidligere rektor Peter Kuhlmann, som vil samle op på dagen og give sit bud på, hvordan vi kan ændre de unges vej ind i ungdomsuddannelserne. Ivar Lykke Ørnby fra Knord i Hillerød er vores kyndige guide, som tager os gennem programmet. 

Se hele programmet her eller hent programmet som pdf-fil.

Dato: 30. april 2019 kl. 9-14

Sted: Pharmakon Konferencecenter, Milnersvej 42, 3400 Hillerød

Tilmelding kun via: https://hillerod.nemtilmeld.dk/380/

Tilmeldingsfrist: Senest 5. april 2019

Der er begrænset antal pladser, så tilmelding foregår efter først til mølle.

Uddannelsesmødet er gratis og åbent for alle interesserede fra virksomheder, kommuner, UU, skoler, uddannelsesinstitutioner, erhvervsforeninger og interesseorganisationer.

Strategisk Uddannelsesforum Nordsjælland

Alle unge har krav på et liv med uddannelse og job. I Hillerød og Nordsjælland prioriterer vi uddannelse højt og vi arbejder for, at alle unge får en uddannelse.

Væsentligt for denne indsats er Strategisk Uddannelsesforum Nordsjælland. Strategisk Uddannelsesforum Nordsjælland er et netværk, der skal bidrage til, at unge får de bedst mulige betingelser for at få en uddannelse. Netværket består af aktører fra erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, kommuner, UU og regionen. Forummet arbejder gennem en bredt sammensat styregruppe og en årlig konference UDDANNELSESMØDET. Formålet med netværket er at skabe kendskab til hinanden på tværs af aktører og tage initiativ til nye tværgående indsatser. Strategisk Uddannelsesforum Nordsjælland arbejder blandt andet sammen med Den Regionale Ungeenhed og Symbiose Hillerød.

Medlemmer af styregruppen for Strategisk Uddannelsesforum Nordsjælland

Vil du vide mere om Strategisk Uddannelsesforum Nordsjælland er du velkommen til at kontakte Sabrina Spangsdorf på tlf: 7232 5215 mail: sasp@hillerod.dk 

Hillerød Skaber Innovation

C4 Videncenter administrerer at ambitiøst projekt, hvor Handelsskolen Knord og UU Center Midt Nordsjælland tilbyder et spændende forløb for 7. og 8. klasser i grundskolen, primært i Hillerød Kommune.

Projektet giver mulighed for at arbejde struktureret med kreativitet og innovation i undervisningen.

Forløbet kobler faglighed med den obligatoriske Uddannelses-, Erhvervs- og Arbejdsmarkeds (UEA) undervisning gennem samarbejde mellem grundskoler, virksomheder og ungdomsuddannelser.

Partnerskab mellem Virksomheder og Skoler

Målet for uddannelsen at give alle folkeskoler muligheden for et samarbejde mellem private og offentlige virksomheder,
At samarbejdet vil blive understøttet professionelt gennem aftaler, kontrakter, kontaktpersoner osv.
Kontrakerne indgås individuelt mellem institutionerne, og målgruppen er sat på udskolingsklasserne, omkring 7.- 10. klasse.

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve her

RSS