Spring menu over
Periode
20. september 2023 - 15. november 2023
Status
Aktiv
Type
Arkiv

Økonomiudvalget i Hillerød Kommune har besluttet at igangsætte arbejdet med udarbejdelsen af et kommuneplantillæg for solcelleparker.

Kommuneplantillægget vil fastsætte rammerne for, hvor i Hillerød Kommune der kan være solcelleparker, og hvordan de skal udformes. Det er derfor de emner, som der indkaldes forslag og idéer til.

Læs mere om hvad der indkaldes forslag og idéer til i dette debatoplæg

Deltag i workshop

Vi holder en workshop onsdag den 20. september 2023 kl. 18.30 – 21.30 på Hillerød Rådhus, Trollesmindealle 27, 3400 Hillerød

Workshoppens formål er at give alle mulighed for at komme til orde, inden der træffes nogle beslutninger.

På workshoppen kan du være med til at arbejde med følgende to spørgsmål:

  1. Hvor I kommunen skal det være muligt at opføre solcelleparker?
  2. Hvordan skal evt. fremtidige solcelleparker udformes?

Workshoppen foregår i kantinen på Hillerød Rådhus, hvor vi, efter en kort intro i plenum, vil gå i grupper og arbejde med spørgsmålene.

Her skal vi i fællesskab tegne på kort over kommunen, og komme med ideer til, hvor solcelleparkerne kan være, og hvordan de skal se ud.

Da vi er i et tidligt stadie, hvor der hverken er truffet nogle beslutninger endnu eller pt. arbejdes på nogle konkrete solcelleprojekter, vil Hillerød Kommune ikke være i stand til at svare på konkrete spørgsmål – men er der spørgsmål du gerne vil have besvaret, eller forhold du gerne ser undersøgt, kan workshoppen være en anledning til at komme og fortælle os det.

Efter workshoppen vil Hillerød Kommune arbejde videre med de synspunkter og spørgsmål, der rejses på workshoppen.

Til workshoppen vil der være kaffe og kage, men der er ikke planlagt aftensmad.

For god ordens skyld bemærkes det, at workshoppen ikke vil komme til at handle om de to solcelleparker ved Nr. Herlev og Gørløse som tidligere har været til debat. Disse projekter er sat på pause, indtil der foreligger et kommuneplantillæg, der beskriver, hvor i kommunen der kan placeres solcelleparker.

Da der er et begrænset antal pladser, er det vigtigt, at du husker at tilmelde dig. For at tilmelde dig workshoppen skal du sende en mail til byudvikling@hillerod.dk, hvor du oplyser dit navn, og hvor mange personer du ønsker at tilmelde.

Frist for tilmelding er senest mandag den 18. september 2023 og kommer der mere end 200 tilmeldinger vil pladserne tildeles efter 'først til mølle'.

Efter workshoppen den 20. september, kan du sende dine forslag og idéer via Hillerød Kommunes digitale borgerinvolveringsplatform Sammen om Hillerød.

På Sammen om Hillerød kan du allerede nu læse om, hvordan processen ser ud, hvordan du sender dine bemærkninger og finde inspirationsmateriale, der klæder dig på til at deltage i debatten på et oplyst grundlag.

Efter workshoppen den 20. september kommer der mere information om processen og muligheden for at komme med dine forslag og ideer.

Hold derfor øje med Sammen om Hillerød, når høringen starter den 20. september 2023.

Læs mere om processen og find inspirationsmateriale på Sammen om Hillerød

Forslag og idéer indkaldes i perioden den 20. september til den 15. november 2023.

Hvis du vil have indflydelse på kommuneplantillægget, skal vi derfor modtage dine bemærkninger senest onsdag den 15. november 2023.

Har du nogle spørgsmål, kan du kontakte Hillerød Kommune på mail byudvikling@hillerod.dk eller tlf. 7232 2146.

Byudvikling

Telefontider

Mandag - tirsdag kl. 10 - 14

Onsdag lukket 

Torsdag kl. 10 - 17

Fredag kl. 10 - 12

 

Brug Digital Post, hvis du skriver om dig, et familiemedlem eller andre personfølsomme oplysninger.

Hillerød Kommune - logo