Cyklister og cykeltrafik

Hillerød Kommune ønsker at have fokus på at skabe gode rammer for dem der allerede cykler, samt at få endnu flere op på cyklen.

Hillerød er en stor ind- og ud-pendlerkommune. Derfor arbejder kommunen hele tiden på at forbedre infrastrukturen, så det nemme og trygge valg er at tage cyklen. En styrkelse af cyklismen er en let og grøn styrkelse af den daglige motion blandt alle aldersgrupper. 

Læs mere i Hillerød Kommunes cykelpolitik.


Samtidig arbejder kommunen med indsatser, som kan få borgerne til at cykle mere, og cykling er et tværgående fokusområde. For eksempel arbejder daginstitutioner og SFO'erne med cykellege, skolerne deltager i cykelkampagner for at flere skal tage cyklen til og fra skole, og kommunens ansatte deltager i cykelkampagner som skal få de ansatte til at tage cyklen til og fra arbejde. 

Samarbejde med foreninger og borgere om cyklismen

Hillerød Kommune samarbejder med foreninger, borgere og erhvervsliv om at skabe gode rammer for kommunes cyklister. Store Cykeldag er et resultat af et rigtig godt samarbejde mellem kommunen og cykelentusiastiske foreninger og borgere, som er med til at skabe fokus på cykling og netværk mellem aktørerne.

Cykelundersøgelse

I 2011 gennemførte Hillerød Kommune en internetbaseret spørgeskemaundersøgelse om cykling. Undersøgelsen er med til at danne grundlag for den fremtidige planlægning af cykelinfrastrukturen i Hillerød. Hvis du vil læse rapporten, bedes du skrive til trafikvejogpark@hillerod.dk.

 

 


 

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her