Pårørende

Er du pårørende til en borger med en kronisk sygdom bosat i Hillerød Kommune, kan du få vejledning og støtte af kommunens pårørendekonsulent. Som pårørende til en sygdomsramt møder du måske forandringer og udfordringer i hverdagen, og kan opleve, at situationer og opgaver skal håndteres på en ny måde.

Hvornår er du en "pårørende"?

Du er pårørende, når du har en person tæt på dig, som har en kronisk sygdom, og som har behov for hjælp og støtte for at få hverdagen til at fungere. Du kan være ægtefælle eller samlever, voksent barn, forælder, ven eller nabo. Den kroniske sygdom kan eksempelvis være hjerneskade, parkinsonisme, sklerose, ALS, hjertesygdom, lungesygdom og lignende.

Hvis du er i tvivl, om pårørende-tilbuddene er for dig, kan du altid spørge pårørendekonsulenten.

Individuel samtale

Som pårørende har du mulighed for en eller flere individuelle samtaler med pårørendekonsulenten. Samtalen har fokus på dig og din situation.

Formålet med samtalen er, at du får mere klarhed over de udfordringer eller vanskeligheder, du oplever, og du kan også få råd og vejledning om, hvordan du bedst kan mestre hverdagen som pårørende til en kronisk syg.

Ønsker du en individuel pårørende-samtale, skal du ringe til pårørendekonsulent Jette Holbek Holm på 7232 8037.

Pårørendegrupper

Det kan være givende at dele sine oplevelser og tale med andre, der befinder sig i en lignende situation som én selv. I en pårørendegruppe kan du dele dine erfaringer, tanker og følelser med andre pårørende, få viden om sygdomme, samt støtte til, hvordan du praktisk og følelsesmæssigt tackler hverdagens udfordringer. Gruppen ledes af pårørendekonsulenten. 

Hvis du er interesseret i at deltage i en pårørendegruppe, skal du ringe til pårørendekonsulent Jette Holbek Holm på 7232 8037.

Gåture og samtaler

At opholde sig i naturen har en positiv indvirkning på krop og sind. Gåturene er tænkt som et ”frikvarter” i hverdagen, hvor du på en uformel måde har mulighed for at snakke med andre pårørende og med pårørendekonsulenten. Du kan også blot nyde naturen og samværet med andre.

Hver tur varer 1-1½ time.

For nærmere information og tilmelding, se pjecen her.

Pjece med tilbud til pårørende

Her kan du finde en pjece med en oversigt over Hillerød Kommunes aktuelle tilbud til pårørende.

Pjece: Tilbud til pårørende

Mød pårørende Marianne Arndtzen

Mød vores pårørendekonsulent Jette Holbek Holm

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve her

RSS