Kræft

Kursus om kræft, behandling, mad, søvn, trivsel og fysisk aktivitet” er Hillerød Kommunes tilbud til borgere med kræft. Tilbuddet er udviklet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

Dit Liv

Mange oplever, at de mister kontrol og handlemulighed i hverdagen, når de får kræft. Måske gælder det også for dig? Du kan have det, som om sygdom og behandling har sat sig i førersædet, og du selv er passager, der bare må følge med.

Du er ikke selv herre over sygdom og behandling, men der er heldigvis andre sider af livet, hvor du selv kan være med til at styrke krop og sind. Hillerød Kommune giver dig mulighed for at deltage i et samlet kursustilbud på 8 moduler, som hjælper dig med at genvinde kontrol og handlekraft i din hverdag.

Læs mere i pjecen Dit liv

Kursets indhold

•Hvad er kræft, og hvilke umiddelbare og senfølger kan opleves? 
•At leve med kræft – om erfaringer med at håndtere livet med en kræftdiagnose, såvel for den kræftramte som for de pårørende 
•Rør dig godt – hvad betyder fysisk aktivitet – viden om kræft og fysisk aktivitet. Hvordan kan jeg være fysisk aktiv i hverdagen? 
•Rør dig godt – hvad betyder fysisk aktivitet – viden om kræft og fysisk aktivitet. Hvordan kan jeg være fysisk aktiv i hverdagen? 
•Tænk godt - Introduktion til Mindfulness 
•Sov godt - hvad er god søvn, og hvilken betydning har søvnen for menneskers mestring af livets udfordringer? 
•Spis godt – hvad betyder mad og drikke for krop og sind?
•Netværksarrangement – om kommunikation i familien 
•Den gode vej tilbage til arbejdet

Underviserteamet, som består af medarbejdere fra Kræftens Bekæmpelse samt sygeplejersker, kostvejledere, ergoterapeuter og fysioterapeuter, beskæftigelsessagsbehandler har alle stor viden om Kræft. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og udveksle erfaringer.

Hvad er din gevinst?

Du får viden og værktøjer til at forbedre hverdagen gennem sund kost, god søvn og bevægelse – og hvordan du fastholde dit arbejdsliv
Du vil få mulighed for at få talt om det, der er svært i hverdagen
Yderligere har du mulighed for at fastholde eller styrke din fysiske form i et træningstilbud

Hvor og hvornår?

Kurset består af en samlet pakke på otte kursusgange over 16 uger. Torsdage fra kl. 13.30 – 16.00 på Sundhedscentret Hillerød Kommune, Milnersvej 37 D, 3400 Hillerød


Hvordan kan du deltage

Inden kursusforløbet indkaldes du til en individuel samtale med en sundhedsfaglig medarbejder i kommunen. Her afklarer vi i fællesskab dine ønsker, behov og motivation med hensyn til at tilrettelægge et forløb.

Kurset er gratis, og du kan kontakte os direkte eller via din egen læge, som kan henvise dig. 

Du kan deltage, hvis du bor i Hillerød Kommune og har eller har haft kræft.
Du skal kunne tale og forstå dansk og selv sørge for transport til Sundhedscentret 

Hvis du har brug for yderligere oplysninger, kan du kontakte Træningssektionen på 7232 3650.

Rygestop

Når du er tilknyttet kommunens rehabiliteringstilbud kan du få gratis rygestopvejledning. Vejledning tilbydes både individuelt og på hold.

Læs mere om rygestop

Diætist

Når du er tilknyttet kommunens rehabiliteringstilbud kan du få gratis diætvejledning. Vejledning tilbydes individuelt og eventuelt på hold.

Vi anbefaler også

 Bliv røgfri med Kræftens Bekæmpelse

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve her

RSS