GLA:D - træning ved slidgigt i knæ eller hofte

Godt Liv med Artrose i Danmark (GLA:D) er et forebyggende træningsforløb. Forløbet er noget for dig, hvis du er pensionist, har slidgigt i knæ eller hofte og samtidigt har en anden kronisk sygdom. Du skal henvises af en læge for at deltage.

Hvad er GLA:D-træning?

GLA:D forløb er for pensionister med slidgigt i knæ eller hofte og med anden kronisk sygdom.

Formålet med den forebyggende træning er, at du får viden og redskaber til at klare hverdagen lettere og til at reducere smerter, så du kan leve et godt og aktivt liv med slidgigt (artrose) og udskyde eller eventuelt helt undgå operation.

Forløbet indeholder blandt andet:

• Individuel samtale
  • Instruktion i træningsprogram – og til hjemmetræningsøvelser
  • Viden om slidgigt
  • Træning

Er forløbet noget for dig?

For at deltage i forløbet skal du være pensionist og bosiddende i Hillerød Kommune. Du skal have diagnosticeret slidgigt (artrose) i knæ eller hofte, og samtidigt lide af en kronisk sygdom som fx type 2-diabetes, KOL, hjertesvigt eller -insufficiens, leddegigt, knogleskørhed, kroniske senfølger efter kræftbehandling eller psykiske lidelser.

Du kan ikke deltage, hvis du tidligere har modtaget GLA:D-træning og allerede er registreret i GLA:D-databasen.

Hvis du har slidgigt og ikke er omfattet af dette tilbud, kan din læge henvise dig til en privat fysioterapiklinik.

Henvisning

For at deltage i forløbet skal du have en henvisning fra din egen læge speciallæge eller fra sygehuset.