Alkoholbehandling og -rådgivning

Har du - eller én, du kender - brug for at ændre alkoholvaner?

Alkohol nydes af de fleste mennesker fra tid til anden. Hvis der bliver tale om et misbrug, kan alkohol skabe store problemer for den afhængige og dennes pårørende.

Hvis alkohol er et problem for dig eller for et familiemedlem, en ven eller en kollega, så er der hjælp at hente. Det er aldrig for sent at søge rådgivning eller at gå i behandling. Alle borgere kan få gratis ambulant alkoholbehandling.

Du kan ringe til Alkolinjen på 80 200 500, som er en national telefonrådgivning om alkohol. Telefonen er åben alle hverdage mellem kl. 11-15, og man kan ringe anonymt og gratis. Alle borgere - også pårørende - kan via Alkolinjen tale fortroligt med professionelle rådgivere om alkoholproblemer og mulighederne for at få yderligere hjælp.

Hvis du vil vide mere om alkoholvaner og tegn/definitioner på, hvornår man har en risikabel alkoholadfærd, så se boksen "Læs mere".

Er du i tvivl om, hvor meget du drikker, og hvad det betyder for dit helbred, kan du starte med at besøge hjemmesiden Tjekdinealkoholvaner.dk, hvor du også kan få gratis og anonym vejledning.

Henvendelse, rådgivning og behandling

Du kan få gratis uforpligtende rådgivning og vejledning om behandlingsmuligheder - både som ung og voksen.

Kontakt - Voksen

Du skal ringe til kommunens misbrugskoordinator på tlf. 72 32 33 01 eller Socialfaglig Enhed på telefon tlf. 72 32 00 00, mandag, tirsdag og onsdag kl. 10.00-14.00, torsdag kl. 12.00-17.00 og fredag kl. 10.00-12.00.

Kontakt - Unge

Hvis du er mellem 13-23 år, kan du få anonym og gratis rådgivning hos Anonym Ungerådgivning.

Bekymrede forældre er også meget velkomne til at tage kontakt til ungerådgivningen.

Kan det foregå anonymt?

Rådgivning og ambulant alkoholbehandling kan ydes anonymt, hvis du ønsker det.

Hvis du ønsker døgnbehandling, kan du ikke være anonym.

Hvis din bekymring gælder en anden person, er du altid velkommen til at henvende dig for at få afklaret, hvad du kan hjælpe med.

Er du pårørende?

Det kan være svært at være pårørende til en, der har problemer med alkohol. Der er mange frivillige tilbud, som kan give dig svar, hvis du har spørgsmål, og som du kan benytte til støtte og rådgivning. Læs mere under: "Frivillig rådgivning og tilbud". Som pårørende har du også mulighed for at få gratis behandling. Dette forudsætter dog, at du har fået behandlingen bevilget af Socialfaglig Enhed.

Tilbud og frivillig rådgivning

Der findes en række forskellige tilbud, som du frit kan benytte, både hvis du eller pårørende har et problem med alkohol:

Hope.dk/ung - er for børn og teenagere, der vokser op i familier med alkoholproblemer

Hope.dk/alkohol -  tilbyder anonym rådgivning til alle, der har problemer med alkohol, og pårørende til drikkende

Alkolinjen - Anonym og gratis rådgivning om alkoholproblemer for både drikkende og pårørende, telefon 80 200 500

Den Blå Linje – Blå Kors - anonym rådgivning ved frivillige medarbejdere

Center for Forsorg og Behandling (tidl. Nordsjællands Misbrugscenter). I Hillerød er der Åben rådgivning: Mandag kl. 9.30-11.30 og torsdag kl. 13-15. ​​Åben Rådgivning er et tilbud om en uforpligtende samtale med en behandler. Du kan være anonym til denne samtale, hvis du ønsker det.

Børnetelefonen - Børns Vilkår - gratis og anonym rådgivning til børn på sms, chat, brevkasse eller "Børn hjælper børn-forum"

TUBA - Blå Kors - rådgivning og terapi til børn og unge, som kommer fra familier med alkoholproblemer. I Hillerød tilbyder TUBA-afdelingen hjælp til unge ml.14 og 24 år fra alle kommuner. TUBA tilbyder også hjælp til unge ml. 25 - 35 år, der bor i Hillerød Kommune.

Novavi (tidligere Lænken) - Gratis alkoholbehandling til alle med alkoholproblemer. Novavi tilbyder også familiebehandling med eller uden den, der drikker. Dette kræver dog kommunens godkendelse.

'Ung Revers' er Novavis gratis tilbud til børn og unge under 25 år, som er vokset op i en familie med stof- eller alkoholproblemer. Er du fyldt 18 år, kan du være anonym, og deltage uden at dine forældre får det at vide. Du kan anonymt og uforpligtende kontakte en af afdelingerne i Ung Revers.

 

Hvad koster behandlingen?

Ambulant behandling er et dagtilbud, hvor du bor hjemme og fortsat kan passe dit job. Ambulant behandling kan ydes som gruppeterapi og som individuelle samtaler. Denne behandling er gratis, hvis du søger hjælp hos et tilbud, som har en samarbejdsaftale med en kommune.

Døgnbehandling er et tilbud, hvor du i en periode bor på et behandlingssted. Døgnbehandling skal godkendes af Hillerød Kommune, Socialfaglig Enhed, for at behandlingen er gratis. Du skal selv betale for kost og logi. Socialfaglig Enhed kan oplyse dig nærmere om betalingens størrelse.

Hvor lang tid går der fra henvendelse til evt. behandling?

Ambulant behandling startes senest 14 dage efter din henvendelse. Kommunen skal ikke godkende igangsætning af ambulant behandling.
Døgnbehandling skal godkendes af Socialfaglig Enhed. Der kan gå op til 6 måneder, før denne behandling kan startes.

Hvor kan der ydes behandling?

Hillerød Kommune har indgået samarbejdsaftale med Center for Forsorg og Behandling (tidl. Nordsjællands Misbrugscenter) om alkoholbehandling.

Du kan frit vælge, hvilket alkoholambulatorium du vil have hjælp fra. Det vil sige, du kan også vælge et alkoholambulatorium i en anden kommune end Hillerød. Det er dog en forudsætning for gratis ambulant behandling, at tilbuddet har indgået en samarbejdsaftale med en kommune.

Hvis du vil vide mere om tilbud beliggende i Hillerød Kommune eller tilbud i andre kommuner, kan du søge på Tilbudsportalen.

Respekt-kampagnen

Hillerød Kommune har de sidste to år været engageret i den landsdækkende kampagne Respekt. Alkohol & Samfund og TrygFonden står bag kampagnen, der går ud på at oplyse borgere om, at alle har ret til gratis rådgivning og behandling i kommunen indenfor 14 dage. Hillerød Kommune bakker op om kampagnen, fordi det er håbet, at endnu flere bliver gjort opmærksomme på, at der er hjælp at hente på behandlingssteder og hos frivillige foreninger.

 

Kvalitetsstandard

Hillerød Byråd har godkendt en kvalitetsstandard for misbrugsbehandling, hvor du kan få et indtryk af indhold, omfang og udførelse af de ydelser, som Hillerød Kommune tilbyder.

 

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve her

RSS