Ålholmhjemmet

Ålholmhjemmet er beliggende i Hillerød vest, og består af 46 1- rums boliger. Vi er et demenshus med en hjemlig atmosfære med direkte udgang til fire lukkede haver.

Om Ålholmhjemmet

Ålholmhjemmet arbejder ud fra Eden Alternative, hvilket betyder, at vi er et hjem, hvor den enkelte deltager i hverdagslivet, med individuelle hensyn til den enkeltes ressourcer. Eden Alternative principper, er en amerikansk plejefilosofi, der går ud på at eliminere ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed hos beboerne. Vi er et hjem med familien, børn, planter, dyr og arrangementer af enhver art. Relationen, nærvær og dialog er i fokus.

Hent folder om Eden Alternative her 

Perioden inden indflytning på Ålholmhjemmet kan være fysisk og følelsesmæssig udfordrende for både den demensramte og den nærmeste familie. Vi tilbyder derfor ved indflytningen familiegrupper, hvor ægtefæller og børn har mulighed for at dele deres historie og situation med andre, der har haft lignende oplevelser. 

Ålholmhjemmet benytter Marte Meo. som er en metode, hvor samspillet mellem mennesker optages på film. Ud fra filmoptagelserne analyseres samspillet mellem beboerne og personalet. Metoden anvendes til at synliggøre, hvor svækket en person med en demenssygdom er i sit funktionsniveau, så personalet kan tilpasse kommunikationen og den daglige omsorg i forhold til beboeren.

Læs folder om Marte Meo på Ålholmhjemmet her 

Plejehjemsleder

Kirsten Gosvig
Telefon 7232 6501

Områdeleder

Kirsten Andersen
Telefon 7232 6505

Områdeleder

Sissel Lyksted
Telefon 7232 6506

Områdeleder

Vibeke Kaasgaard
Telefon 7232 6504

Administrativ medarbejder

Susanne Hansen
Telefon 7232 6502

Kostansvarlig

Helle Rasmussen
Telefon 7232 6613

Klinisk diætist

Heidi Niemeier
Telefon 72326614

Bolig

Ålholmhjemmet råder over 3 lejlighedstyper på 60, 70 og 80 m2, i alt 46 lejligheder fordelt på 6 huse. Hovedparten er 1-værelses lejligheder og størstedelen er på 60 eller 80 m2. Ca. halvdelen af arealet består af fællesområder, og i hvert hus er der køkken og stue i fællesområderne.

Alle lejligheder har eget bad med vaskemaskine og tørretumbler. Der er lyse lejligheder, som har et stort vinduesparti, hvoraf enkelte har dør, så man kan komme ud og nyde lejlighedens private terrasse.

Hvert hus har egen gårdhave med træer, buske og blomsterbede. Der er også mulighed for at spille petanque og drikke en kop kaffe i havepavillonen. Der bliver grillet om sommeren, og når det er muligt, spiser beboerne ude.

Beboeren har selv sine egne møbler med, undtagen seng. Beboeren kan også tage egne rengøringsartikler med.

Se plantegning over de forskellige lejlighedstyper her

Udlejning af boligerne på Ålholmhjemmet administreres af boligselskabet AKB, Vester Voldgade 17, 1552 København V. Tlf. 3363 1000

Se hvor Ålholmhjemmet ligger på et kort her  

Mad

På Ålholmhjemmet er det personalet, som i fællesskab med beboerne planlægger, indkøber og tilbereder maden i de enkelte huses køkken. Den varme mad bliver leveret fra "Mad til hver Dag". Maden leveres som kølemad beregnet til opvarmning og servering om aftenen.

Personalet tager udgangspunkt i beboernes ønsker og behov og kan tilrettelægge en individuel kostplanlægning som fx diæter og andre særlige behov.

Det er muligt at afmelde sig fra maden på hele dage eller enkelte måltider, morgenmad, frokost og aftensmad. Afmelding af aftensmaden skal ske direkte til personalet i huset. Mellemmåltider kan ikke frameldes.

Der er altid plads til, at familie og venner kan deltage i måltiderne, når det er aftalt med personalet. Betaling for gæstemad sker via den månedlige opkrævning.

Ved større gæstebud er det muligt at leje caféen i kælderen, som reserveres hos administrationen. Det koster 500 kr.

Hverdagsliv og aktiviteter

Vi er et levende hus med fugle, fisk og katte. Medarbejderne har ofte deres hunde med ligesom børnene altid er velkomne, det giver masser af sjove og varme oplevelser til stor glæde for alle og det gør, at vi har en aktiv hverdag. Det er i høj grad de aktiviteter som hører et hjem til, som giver værdi. F.eks. fælles kaffe i opholdsstuen, højtlæsning, have, drivhus, billard, musik, madlavning og vasketøj. Det at lave noget sammen, det at opleve, at det jeg gør, også har værdi for andre og er vigtigt for at nå det fælles mål, er vigtig for den gode selvfølelse og oplevelsen af et meningsfuldt liv.

Fleksible daghjempladser

Vi har på Ålholmhjemmet tilbud om fleksible daghjempladser. Det betyder, at et hjemmeboende ægtepar, hvor den ene har en demenssygdom, tilbydes en daghjemplads med fleksible komme/gå tider.

Den syge ægtefælle bliver tilknyttet et af vores 6 huse, så der kan dannes relationer mellem den fleksible daghjemborger, de der bor i huset og medarbejderne der er i huset. Den raske ægtefælle tilbydes ligeledes, at deltage i Ålholmhjemmets aktiviteter.

Formålet er, at aflaste den raske ægtefælle. Helt konkret foregår det således, at I kontakter Ålholmhjemmet. Det aftales, hvornår I ønsker at komme på besøg, hvor I får en rundvisning i huset og vi tager en snak om, hvad det er, I godt kunne tænke jer. Herefter indgår vi nogle konkrete aftaler om, hvornår I ønsker, at den af jer der er demensramt, skal komme på Ålholmhjemmet og hvilke aktiviteter i evt. begge er interesseret i at deltage i. Disse aftaler kan indgås med det samme eller på et andet aftalt tidspunkt.

Transporten til og fra Ålholmhjemmet sørger I selv for. Tilbuddet er et fleksibelt tilbud, hvor vi løbende aftaler og tilpasser efter jeres behov. Hvis I er interesserede eller ønsker yderligere information er I velkomne til at kontakte plejehjemsleder Kirsten Gosvig på telefon 24 66 11 80  

Frivillig på Ålholmhjemmet

Ålholmhjemmet har er godt samarbejde med en stor gruppe frivillige fra nærområdet, som spiller en stor rolle i hverdagslivet på centret.  Det kan f.eks. være i forbindelse busture, besøgsven, cafeeftermiddage og Cykling uden alder.

Du er dækket af Ålholmhjemmets arbejdsskadeforsikring, såfremt du måtte komme til skade under det frivillige arbejde.

Kontakt

Pia Klingenberg tlf. 7232 6503

Kirsten Gosvig tlf. 2466 1180

Velfærdsteknologi på Ålholmhjemmet

Ålholmhjemmet har fokus på velfærdsteknologier, der hvor det kan hjælpe beboere og personale til en bedre hverdag.

Vi ønsker at bibeholde de hjemlige rammer for den enkelte beboer og implementerer derfor alle nye tiltag ud fra forståelsen af at tilbuddet om teknologi, er ud fra en individuel vurdering.

I øjeblikket har vi:

 • Loftlifte
 • Nødkald med positionering i huset
 • Døgnrytmelys
 • InCare skærme
 • Elektroniske nøgler i hele huset
 • Trådløst internet i hele huset
 • Bredbånd i alle boliger
 • Informationsskærme
 • Iphones til personalet
 • Iposd og Ipads
 • WII

Arbejdet med disse tiltag har resulteret i, at den enkelte beboer længere kan klare mange ting selv, og at plejepersonalet har kunnet øge kvaliteten i vores kerneydelser betragteligt, og dermed også har fået et langt bedre arbejdsmiljø. 

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her