Spring menu over

Helbredstillæg, refusion af regninger. 

Refusion af regninger vedr. fodpleje, tandlæge, fysioterapi m.v. udbetalt én gang om måneden. Refusionen kommer sammen med din pension, den sidste hverdag i måneden.

Refusion for regninger modtaget i Borgerservice inden den 10. i måneden, bliver udbetalt med pensionen samme måned.

Refusion for regninger modtaget i Borgerservice efter den 10. i måneden, bliver udbetalt med pensionen i den efterfølgende måned.

Der er ikke længere mulighed for at udbetale refusion for dine udlæg i løbet af en måned, grundet overgang til ny udbetalingssystem.

Hvis du afregner direkte med din behandler, er der ingen ændringer for dig.

Du har som borger to muligheder for udbetaling.

Den første er, at vælge en leverandør hvor du kun betaler din egenbetaling, og at leverandøren derefter fremsender den resterende del af regningen til kommunen, som derefter sørger for betaling.

Den anden mulighed er at vælge en leverandør hvor du betaler hele regningen og derefter indleverer den til kommunen. Kommunen refunderer regningen til dig via din pensionsudbetaling. Vær opmærksom på, med denne mulighed, vil du få tilskuddet i den førstkommende pensionsudbetaling. Dette er såfremt regningen er indleveret senest den 10. i måneden, ellers vil udbetaling ske sammen med den efterfølgende pension. 

Hvis der er spørgsmål kan vores kontaktcenter hjælpe på 
telefon 7232 0000.

Din personlige tillægsprocent

Størrelsen af helbredstillæget er afhængigt af størrelsen på din personlige tillægsprocent.

Udbetaling Danmark beregner din personlige tillægsprocent på baggrund af din og din eventuelle ægtefælle eller samlevers indtægt. Indtægt ved personligt arbejde fra din ægtefælle eller samlever, f.eks. løn eller honorar, indgår ikke i indtægten, men det gør andre typer af indtægter fra din ægtefælle eller samlever. Det kan fx være udbetalinger fra private pensionsopsparinger eller kapitalindkomst.

En lav indtægt betyder højere tillægsprocent, og en høj indtægt betyder lavere tillægsprocent. Det betyder, at jo lavere indtægt, desto mere kan du få i tillæg.

Din personlige tillægsprocent kan maksimalt være 100 procent. Hvis tillægsprocenten er mindre end 100 procent, får du udbetalt mindre i helbredstillæg. Du kan ikke få helbredstillæg, hvis din personlige tillægsprocent er nul.

Helbredstillægget dækker op til 85 procent af dine egne udgifter.

Dit helbredstillæg beregnes herefter i forhold til, hvor stor din personlige tillægsprocent er.

Du kan se din personlige tillægsprocent i de breve, du modtager fra Udbetaling Danmark med oplysninger om ændringer i din pension.

Prisaftaler: Hvis du vælger en anden behandler, skal du selv betale prisforskellen

Hvis du søger om almindeligt helbredstillæg eller hjælp til tandproteser, briller eller fodbehandling, og kommunen har lavet en prisaftale med bestemte butikker eller behandlere, kan du få dækket op til 85 procent af den pris, der er aftalt i prisaftalen. Hvis du vælger en anden butik eller behandler end den, din kommune har lavet en prisaftale med, skal du selv betale prisforskellen.

Du betaler ikke skat af hverken almindeligt eller udvidet helbredstillæg.  

Du har kun ret til helbredstillæg, hvis din likvide formue er under formuegrænsen på 99.200 kr. (2024). Er du gift, eller har du en samlever, er det jeres samlede likvide formue, som skal være under formuegrænsen på 99.200 kr. (2024).

Likvid formue er:

  • Indestående i danske og udenlandske pengeinstitutter m.v., herunder nedsparingslån og kassekredit med pant i fast ejendom samt udenlandske obligationer og pantebreve
  • Kursværdien af danske obligationer
  • Pantebreve i dansk depot
  • Kursværdien af deponerede, børsnoterede aktier
  • Kursværdien af investeringsforeningsbeviser
  • Kontant beholdning
  • Andre værdipapirer, både i Danmark og i udlandet

Friværdi i fast ejendom indgår ikke i din likvide formue.

Er du folkepensionist eller førtidspensionist tilkendt før 2003, kan du ansøge om helbredstillæg til tandproteser, briller og fodbehandling.

Det har ikke betydning for udbetalingen af dit helbredstillæg, hvis din formue ændrer sig i løbet af året, så den overstiger formuegrænsen på 99.200 kr. (2024). Men hvis din formue er over formuegrænsen, når din formue bliver gjort op i den årlige opgørelse, har du ikke længere ret til helbredstillæg.

Hvis din personlige tillægsprocent ændrer sig, kan der dog ske ændringer i den løbende udbetaling af helbredstillægget. Din personlige tillægsprocent omregnes løbende, hvis fx dine indtægter ændrer sig mere end rent midlertidigt. En omregning i løbet af året medfører ikke, at din formue skal vurderes på ny inden årets udløb.

Indhold leveret af: Borger.dk logo

Borgerservice

Borger- og Socialservice
Trollesmindealle 27, 3400 Hillerød

Telefontider

Mandag - tirsdag kl. 10 - 14

Onsdag lukket 

Torsdag kl. 10 - 17

Fredag kl. 10 - 12

Hillerød Kommune - logo