Aktiv i din hverdag

Aktiv i din hverdag handler om individuel vejledning, træning og støtte. Målet er at støtte dig i at være aktiv og selvhjulpen, så du kan klare hverdagens gøremål selv, fx gøre rent, købe ind eller tage strømper på.

Hvis du søger om hjemmepleje i Hillerød Kommune, vil en sagsbehandler vurdere, om du har mulighed for via støtte og træning at klare dine daglige opgaver selv og dermed have gavn af et Aktiv i din hverdag-forløb. I Hillerød Kommune tror vi nemlig på, at hvis du selv kan mestre hverdagen, fx selv tage støttestrømper på eller tage bad, vil det øge din livskvalitet.

Hvad er Aktiv i din hverdag?

Formålet med Aktiv i din hverdag er, at du kan klare dig selv så godt og så længe som muligt i de daglige gøremål, både med de praktiske gøremål i hverdagen og med din personlige pleje.

Aktiv i din hverdag er hverdagsrehabilitering, og det består af hjemmetræning og støtte til at klare de daglige opgaver, som du søger eller har hjemmepleje til. Gennem træningen får du metoder og redskaber til, hvordan du kan blive – eller bliver ved med at være – selvhjulpen, fx selv tage støttestrømper på eller tage bad.

Hvordan foregår et Aktiv i din hverdag-forløb?

Et Aktiv i din hverdag-forløb er individuelt, og tilpasses derfor til den enkeltes situation. Det er også tværfagligt, og det betyder, at der er flere fagpersoner involveret, for det handler om din samlede situation.

Sammen med en social- og sundhedsmedarbejder og evt. en ergoterapeut finder I frem til, hvad målet for din rehabilitering skal være, fx gå i bad, købe ind eller lave mad. Træningen bliver tilrettelagt efter de mål, du arbejder hen imod. 

Aktiv i din hverdag - folder

Her kan du hente en folder om Aktiv i din hverdag

 

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her