Handicappris

Handicaprådet besluttede i 2015 at indstifte en handicappris for at sætte fokus på handicapområdet og de indsatser, der bidrager til at øge livskvaliteten for mennesker med et handicap.

Handicapprisen uddeles en gang årligt bl.a. for at markere FNs internationale Handicapdag den 3. december.

I 2020 blev Handicapprisen tildelt Peter Tredal og Anette Wiingaard for deres arbejde som trænere for Special Needs-holdet i Hillerød Judoklub. 

For at komme i betragtning til prisen, skal man:

• Have skabt forhold, der bidrager til at forøge livskvaliteten for personer med handicap
• Gøre en særlig indsats for at synliggøre forhold og udfordringer for personer med handicap
• Skabe aktiviteter og udfoldelsesmuligheder for mennesker med et handicap
• Have iværksat tiltag, der har været til glæde for personer med handicap i Hillerød Kommune
• Have bevaret et aktivt liv og bidraget med humør og livsglæde til at hjælpe eller være et eksempel for andre med handicap.

Vil du indstille en kandidat til handicapprisen 2021, skal du anvende det indstillingsskema, der vil være tilgængeligt her på siden fra sensommer 21. 

Tidligere prismodtagere

I 2015 blev Handicapprisen tildelt Torben Kjær for sit store arbejde for at bedre handicappedes vilkår i kommunen.

I 2016 modtog Eva Holmegaard Larsen prisen (Sognepræst i Nødebo). Eva modtog blandt andet prisen for hendes initiativer og tiltag, der har været til glæde for personer med handicap i Hillerød Kommune og sit forbilledlige samarbejde med Bocenter for unge og voksne med særlige behov. Læs artikel om prisoverrækkelsen her.

I 2017 gik Handicapprisen til Levuk for deres arbejde med at skabe rammerne om et aktivt fællesskab til unge med handicap. Prisen blev fejret med tale af bl.a. borgmester Dorte Meldgaard og sang fra en af Levuks unge.

I 2018 gik Handicapprisen til Nødebo Hjulspin, der hører under Nødebo Bæredygtigt. Prisen var en hyldest til Nødebo Hjulspins frivillige, der tager på cykelture i Gribskov med beboere fra Regnbuen og Følstrup, et botilbud for unge og voksne med særlige behov. Prisoverrækkelsen fandt sted på Nødebo Kro.

I 2019 gik Handicapprisen til Hillerød Bueskyttelaug. Bueskyttelauget modtog prisen for deres samarbejde med Harløse Skole, der er en specialskole for børn med en diagnose indenfor autismespektrumsforstyrrelser/ADHD. Hillerød Bueskyttelaug giver alle skolens elever mulighed for at afprøve bueskydning på mindre hold i løbet af en skoledag og er med til at gøre en forskel for børn med særlige behov. 

Siden blev senest opdateret d. 04-03-21

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her