Ungemiljø på de sociale tilbud

Hillerød Kommune har en række tilbud til unge med særlige behov. Med de tilbud vil vi gerne understøtte, at man som ung med særlige behov udnytter sine ressourcer, udvikler sine talenter, lærer sig selv at kende og har de samme muligheder som andre unge.

I 2014 færdiggjordes en vision for ungemiljøet på de sociale tilbud i Hillerød Kommune. Visionen for ungemiljøet sætter rammen for arbejdet med unge i de sociale tilbud i Hillerød Kommune og understøtter de unges udvikling på vej mod voksenlivet, herunder muligheden og motivationen for at gennemføre en uddannelse. 

Ungevisionen og dens baggrund

Et af Sundheds- og Socialudvalgets udviklingsmål er at sætte fokus på at styrke ungemiljøet på kommunens sociale tilbud. Med udgangspunkt i dette er der i 2014 udarbejdet en vision for ungemiljøet. Visionen er udarbejdet med input fra de unge selv, medarbejdere og ledere. 18 unge, der går på de sociale tilbud, er blevet interviewet og har givet udtryk for deres ønsker til fremtiden, hvad de forventer af deres tilbud, og hvordan de mener, at vi som kommune kan være med til at styrke deres talenter og potentiale. Der er udvalgt medarbejderambassadører fra alle centre, som har givet deres syn på, hvad der er vigtigt for at styrke ungemiljøet. Dette har ført til nedenstående vision, som er vedtaget af centerledergruppen i Borger- og Socialservice:

Hos os:

  • Har du en ramme, hvor det er spændende og sjovt at udforske voksenlivet.
  • Får du øje på alt det, du kan og hjælp til det, du har behov for at lære.
  • Kan du styrke dit netværk og dine fællesskaber.
  • Bliver du taget alvorligt, udfordret og udvikler dine talenter.
  • Får du hjælp til at finde vejen til at tage en uddannelse og/eller få et arbejde.

Kort sagt: Dine drømme og idéer for din fremtid kan blive til virkelighed!

Visionen viser, at Hillerød Kommune ønsker at være et attraktivt tilbud for de unge, der er på vej mod voksenlivet.  

 

AfstiAfsted - Fælles motionsløb

Den 17. maj 2017 afholdtes for tredje gang et stort fælles motionsløb kaldet AfstiAfsted for borgere under 40 år på Hillerød Kommunes sociale tilbud. AfstiAfsted-Ruten går rundt om Frederiksborg Slot langs Slotsstien, og løbet starter og slutter på Posen ved Frederiksborg Slot, Slotsgade 40, bag Fisketorvet. Sundheds- og Socialudvalgsformand Christina Thorholm holdt velkomsttale for alle de fremmødte, og efter løbet var der medalje- og præmieoverrækkelse og hygge på græsset.

Løbet blev afholdt for første gang i september 2015, hvor omkring 45 unge og ældre med særlige behov tog turen rundt i højt humør. Planlægning og afvikling af løbet sker i et samarbejde mellem kommunes sociale tilbud og repræsentanter fra forvaltningen.

AfstiAfsted afvikles igen i år - denne gang i september måned. Dato er på vej.

 

De unge fortæller

Hvad er det bedste ved at være ung?

" - At være sammen med vennerne, snakke med tøserne, danse til festerne, tatoveringer, pigerne og spille GTA."

" - Det bedste var, at jeg startede på CBB. Var træt af at sidde derhjemme sammen med en pædagog og kede mig. Fedt at få noget at stå op til og møde nye mennesker."

Hvad drømmer du om?

"- Måske få en egen lejlighed når jeg er klar til det. Måske jeg er klar næste år…"

" - Jeg drømmer om, at kunne klare mere selv, fx min økonomi."

Citater hentet fra interviews med unge på de sociale tilbud. 

Samarbejde på tværs af tilbuddene

Fire gange i 2015 satte medarbejderambassadørerne hinanden stævne. Møderne tog udgangspunkt i de handleplaner, hvert center har udarbejdet for at styrke deres ungemiljø. Derudover havde møderne til formål at skabe et bedre kendskab til hinandens tilbud, så samarbejdet på tværs kunne øges. Det første eksempel på et samarbejde på tværs var et fælles motionsløb for alle borgere på de sociale tilbud i kommunen. Et løb der med succes blev afviklet i september 2015, hvor alle centre var repræsenteret. 

 

Hvis du vil læse mere

På tilbuddenes egne hjemmesider, kan du finde mere information om dagligdag, undervisning og aktiviteter:

Døgntilbud, dagtilbud og boliger

 

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her