Stier og løberuter

Løberuter i St. Dyrehave
Der findes tre afmærkede løberuter på henholdsvis 6, 10 og 21 km i St. Dyrehave. Hver rute har sin egen farve, orange, grøn eller beige. De er afmærket med runde farvepletter på træerne og skilte med angivelse af retning og kilometer. Start og mål er ved den store P-plads ved Overdrevsvejen.

Læs mere om ruterne og download folderen på Naturstyrelsens hjemmeside

 

Find vej i Hillerød
Find vej i Danmark er et sundt og gratis tilbud om en anderledes tur i skoven, parken eller byen. En slags skattejagt, hvor det med et orienteringskort eller GPS-koordinater er muligt at finde pæle, der markerer posterne.

Find ruterne og læs mere om Find Vej i Hillerød 

 

Sundhedsspor
Sundhedssporene henvender sig til både børn og voksne og er en oplagt mulighed for at teste sit kondital og dermed få en indikation på sin sundhedstilstand. Sporene er mellem 1-2 km og idéen er, at man i gang eller løb tilbagelægger en kort rute. Ud fra gennemførselstiden, BMI, alder og køn kan man på opsatte tavler aflæse sit kondital.

Naturstyrelsen har i 2009 og 2010 anlagt tre Sundhedsspor i Hillerød Kommune i samarbejde med Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse. 

Sundhedssporet i St. Dyrehave

Sundhedssporet i St. Dyrehave starter og slutter ved den nye p-plads på Overdrevsvej. Sporet er 2,1 km langt, med flere små bakker. Er du i nogenlunde form kan du løbe ruten på ca. 13 minutter. Vælger du at gå, tager det ca. 20 minutter.


Sundhedssporet i Præstevang

Sundhedssporet i Præstevangen starter og slutter på Donevej og er 2 km langt, med en del små bakker. Er du i nogenlunde form kan du løbe ruten på ca. 12 minutter. Vælger du at gå, tager det ca. 18 minutter.

 

Sundhedssporet i Tyske Plantage

Sundhedssporet i Tyske Plantage starter og slutter ved p-pladsen på Frydenborgvej. Sporet er 1,35 km langt med en lille bakke. Er du i nogenlunde form kan du løbe ruten på ca. 8 minutter. Vælger du at gå, tager det ca. 12 minutter.

 

Hjertestier
En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. I foråret 2007 blev der, i et samarbejde mellem Frederiksborg Statsskovdistrikt og Hjerteforeningens lokalkomité i Hillerød, etableret en hjertesti i Præstevang ved Hillerød. Du kan bruge Hjertestien til at opleve naturen og samtidig få en masse god motion.


Hjertesti i Præstevang

Hjertestien kan nås ad flere veje. Der er en indgang fra Carlsbergvej ad den afmærkede sti langs idrætspladsen overfor udkørslen fra P-pladsen, bag Hillerød Station. Ad fodgængerbroen fra Hillerød Station kan du komme til P-pladsen. Der er også indgang fra P-pladsen ved Københavnsvej lige syd for byskiltet, og der er en P-plads ved krydset Københavnsvej/Overdrevsvej.

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her