Fundraising for foreninger

Står jeres forening med et projekt, eller er der områder, som jeres forening gerne vil udvikle, så kan fundraising måske hjælpe jer på vej til at få realiseret projektet.

Tre gode råd til dig, der vil søge fonde:

Har du brug for rådgivning?


Jeres forening har mulighed for at få sparring og rådgivning til fundraising af udviklingskonsulent Jorunn Lande Messel, (jomes@hillerod.dk), hvis jeres forening er:

  • En kulturel forening
  • Tilskudsberettiget efter folkeoplysningsloven, servicelovens § 18 eller servicelovens § 79

Hvem kan ikke få rådgivning?

Privatpersoner, private borgerforeninger, iværksættere og private erhvervsdrivende kan af juridiske og ressourcemæssige årsager ikke få fundraisingrådgivning fra kommunen.

Hvor kan du søge om midler? 

Der er følgende muligheder, når din forening skal søge om midler:

• Fonde: Du kan finde fonde i Legatbogen her 
• Statslige Puljer. Læs mere om statens tilskudspuljer her
• Private indsamlinger/crowdfunding fx via Booomerang. Læs mere om Booomerang her

Hillerød Kommune har også en række puljer, du kan søge. 

Find kommunens puljer her

Hvordan skriver du en god ansøgning?

Ansøgningen
Der er ikke én opskrift til ansøgningsprocessen rettet mod en privat fond. Nogle fonde har et ansøgningsskema, ved andre skal der sendes en kort ansøgning og en projektbeskrivelse, som kan sammenlignes med en jobansøgning vedlagt et CV.

En privat fond er defineret ved en fundats, som beskriver, hvilke områder fonden skal støtte. Alle fonde har en bestyrelse, som tager stilling til de indsendte ansøgninger. Nogle fonde tager kun imod ansøgninger, der er indstillet af deres egne konsulenter. Til disse fonde er det nødvendigt at have en dialog om projektet først – for eksempel Lokale og Anlægsfonden.

Fonde støtter mennesker
Det er vigtigt at holde sig for øje, at fonde støtter mennesker, dyr og natur – ikke foreninger, så vær derfor opmærksom på at beskrive hvilken forskel projektet gør for hvilken gruppe mennesker, dyr eller for et naturområde – og ikke så meget om din forening.

Egenfinansiering og finansieringsplan
Egenfinansiering er vigtig at have på plads, inden du ansøger en privat fond. Hvis en fond skal støtte et projekt, vil de også gerne se, at ansøger selv har en risikovillighed ved at lægge et beløb til side til finansiering af projektet - for foreninger er tommelfingerreglen minimum 20% i egenfinansiering.

Finansieringsplan er et andet væsentligt element, der er en vigtig del af en fondsbestyrelses vurdering af, om de vil gå ind i projektet. Hvilken plan er der for at skaffe fuld finansiering af projektet? Det skal du have et realistisk bud på, inden du ansøger

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her