Bevæg dig for livet

Vil du gerne være mere aktiv? Bevæg dig for livet hjælper dig med at finde det, der bevæger dig.

Her på siden kan du læse mere om Bevæg dig for livet i Hillerød og finde informationer om aktiviteter i den lokale forening. 

Bevæg dig for livet i Hillerød Kommune

4000 flere idrætsaktive Hillerødborgere og 3400 flere medlemmer i foreningslivet i Hillerød Kommune. Det er målene for den 5-årige visionsaftale mellem Hillerød Kommune, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI om Bevæg dig for livet – Hillerød.

Aftalen er en del af DIF og DGI’s vision ”Bevæg dig for livet”, der har som mål, at 75 % af danskerne skal være idrætsaktive i 2025 og 50 % skal være medlem af en idrætsforening. Visionen er et partnerskab mellem DIF, DGI, TrygFonden og Nordea-fonden.

I Hillerød Kommune arbejder vi med tre overordnede målgrupper: Børn og unge, inaktive voksne og seniorer (60+ år). Foreningsliv og aktive fællesskaber er et centralt fokus hos alle tre målgrupper. Samtidig har vi fokus på udnyttelse af faciliteter og det store potentiale for at være aktiv i naturen. Hillerød Kommune er den 4. bedste kommune i Danmark, når man kigger på skovareal og faciliteter til skovidræt, og det er vi stolte af.

Find en forening, der tilbyder den idræt, du har interesse for

 Se Hillerøds foreningsregister 

Find en idræt i dit lokalområde

Ta´testen: Hvad bevæger dig?

Ta´testen, og find ud af, hvad der bevæger dig og få inspiration til, hvordan du kan få mere motion i hverdagen.

Træn Selv-app

Træn Selv-app´en giver dig træning, hvor som helst, når som helst - og uden udstyr.

Vil du vide mere - eller har du idéer, der kan gøre flere idrætsaktive?

Bevæg dig for livet-Hillerød sætter ambitiøse mål for idrætsdeltagelsen i Hillerød Kommune. Derfor inviterer vi alle byens aktører til at spille med.

Har du spørgsmål til projektet, input eller idéer til aktiviteter, der kan få endnu flere til at komme i gang med at bevæge sig, så er du velkommen til at kontakte projektleder på Bevæg dig for livet, Signe Winther på mail: signi@hillerod.dk 

Vil du vide mere om DIF og DGI´s overordnede vision "Bevæg dig for livet", se under links.

 Nye aktiviteter

60+ Åbent Hus i Hillerød GI Bordtennis – 7 & 9 September kl. 10-12 i Royal Stage 
Nu kan lokale seniorer holde både kroppen og hjernen i form med en god gammel kending; bordtennis. Hillerød GI Bordtennis tilbyder bordtennis til alle seniorer over 60 år i forbindelse med den landsdækkende satsning ’BAT60+’ fra DGI Bordtennis og Bordtennis Danmark i uge 37.

Se mere om 60+ bordtennis: https://www.facebook.com/DGIbordtennis/videos/1643634472344647)

"Ud i livet" er et gratis tilbud til dig, som er over 18 år med en psykisk sårbarhed som gerne vil være en del af en forening eller et fællesskab omkring motion og bevægelse. Se mere om projektet her

Natureventyr - en ny sjov skattejagts-app for børnefamilier 

Natureventyr kombinerer de bedste og mest børnevenlige naturruter i nærheden med leg, bevægelse, udfordringer og læring. Alt sammen gennem en læseoplevelse i børnehøjde.

Gå et eventyr - bogstaveligt talt
Natureventyr er børneeventyr skrevet unikt til de områder, de udspiller sig i, og målrettet aldersgruppen 3 -8 år. Med Natureventyr app'en i hånden oplever man eventyr fortalt som skattejagter, hvor kapitlerne er placeret langs en rute i området og tager udgangspunkt i ting, som man kan se, høre og røre ved. Undervejs bliver børnene inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og udfordringer, de skal løse.

Til undervisning, bevægelse & leg
Eventyrene i Natureventyr fortæller en historie samtidig med, at de formidler viden om det område, de foregår i. Det kan være inden for historie, biologi, bæredygtighed eller geografi. Eventyrene er desuden skrevet på en måde, der gør brug af principperne bag dialogisk læsning og beskæftiger sig med temaer, børnene kan relatere til. Det er med til at øge læselysten og læseparatheden hos børn. Derfor er natureventyr også et værdifuldt tilbud til daginstitutioner og elever i indskolingen, der får en spændende aktivitet, der både rummer bevægelse, leg og læring.

Lokale eventyr i Hillerød Kommune
Der udarbejdes 3 lokale eventyr i Hillerød Kommune, som forventes klar i uge 30 2020. Vi opdaterer siden løbende, når vi har flere informationer om de nye eventyr.

 

Rekruttering af nye medlemmer – Motivu

Det skal være nemmere at rekruttere nye medlemmer.

HSI, DGI og Hillerød Kommune har derfor lavet en aftale med Motivu, hvor I som forening får gratis annoncering af prøvetræninger på Facebook.

Det eneste, I skal gøre, er at følge de to trin nedenfor. Det er gratis og uforpligtende.

Det er simpelt – kom bare i gang.

1) Opret foreningen via dette link: http://bit.ly/Hilleroed_kommune

Hvis I allerede er oprettet på motivu.dk, skal I sende en mail til morten@motivu.dk og skrive, at I gerne vil benytte tilbuddet.

2) Når I har oprettet jer, skal I blot oprette de træninger, hvor I ønsker at få flere medlemmer.

Både administrator og den respektive træner får besked hver gang, der er nye tilmeldte.

Skulle I få behov for hjælp til at komme i gang, sidder Morten klar til at hjælpe jer på morten@motivu.dk.

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her