Bevæg Dig For Livet

Vil du gerne være mere aktiv? Bevæg dig for livet hjælper dig med at finde det, der bevæger dig.

Der sker noget når vi bevæger os og derfor arbejder vi i Hillerød Kommune for at give endnu flere muligheder for at opleve glæden ved bevægelse. Her på siden kan du finde inspiration til at få mere bevægelse ind i din hverdag.

Nyhed

Hillerød Kommune, HSI og DGI genoptager samarbejdet med MOTIVU om at tiltrække flere medlemmer til idrætsforeningerne i Hillerød Kommune.
Kort fortalt, så rekrutterer Motivu borgerne til at komme til en gratis prøvetræning gennem målrettet annoncering på sociale medier.

TILBUD: De første 30 foreninger som opretter deres træninger, vil få betalt annoncering i 2 måneder. Det er gratis og uforpligtende.
Gratisperioden starter 23. august 2021 og kører til og med 24. oktober 2021
Der bliver rift om tilbuddet, så opret jeres træninger hurtigst muligt for at sikre jer andel i annonceringen. Det gør I ved at klikke på nedenstående link, opret jer som forening og derefter opret jeres træninger.

👉 Opret klubben her: https://motivu.dk/club/create?sponsored_deal=6
OBS: Er din forening allerede oprettet på Motivu, så skal du blot sørge for at jeres træninger er aktive. Så bliver jeres træninger automatisk annonceret ved kampagnestart.

Skulle I få behov for hjælp til at komme i gang, sidder Morten klar til at hjælpe jer på morten@motivu.dk

Bevæg dig for livet i Hillerød Kommune

4700 flere idrætsaktive Hillerødborgere og 4000 flere medlemmer i foreningslivet i Hillerød Kommune. Det er målene for den 5-årige visionsaftale mellem Hillerød Kommune, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI om Bevæg Dig For Livet – Hillerød.

Aftalen er en del af DIF og DGI’s vision ”Bevæg Dig For Livet”, der har som mål, at 75 % af danskerne skal være idrætsaktive i 2025 og 50 % skal være medlem af en idrætsforening. Visionen er et partnerskab mellem DIF, DGI, TrygFonden og Nordea-fonden.

I Hillerød Kommune arbejder vi med tre overordnede målgrupper: børn og unge, inaktive voksne og seniorer (60+ år). Foreningsliv og aktive fællesskaber er et centralt fokus hos alle tre målgrupper. Samtidig har vi fokus på udnyttelse af faciliteter og det store potentiale for at være aktiv i naturen. Hillerød Kommune er den 4. bedste kommune i Danmark, når man kigger på skovareal og faciliteter til skovidræt, og det er vi stolte af.

Søg Bevæg dig for livet-puljen

Hillerød Kommune har afsat midler til at understøtte idræts- og motionslivet med det formål at få flere aktive borgere og flere aktive foreningsmedlemmer.

Puljemidlerne skal anvendes, så de bedst muligt understøtter målsætningen og aktiviteterne under Bevæg dig for livet partnerskabet. 

Du kan læse mere om Bevæg dig for livet-puljen HER.

Hvis du ønsker at ansøge om midler fra puljen skal du benytte ansøgningsskemaet, som du finder HER.

Når du har udfyldt og gemt din ansøgning indsender du den ved at klikke HER.

I forbindelse med din ansøgning behandler vi dine personoplysninger og ansøgningerne vil blive fremlagt på et åbent dagsordenspunkt i Idræt- og Sundhedsudvalget.

 

Idræts- og motionsvaneundersøgelsen 2020

Det overordnede formål med idræts- og motionsvaneundersøgelsen består i at følge udviklingen i idrætsvaner og fysisk aktivitet blandt den voksne del af befolkningen (18-75 år). Resultaterne i årets rapporter skal tolkes med forbehold for, at data i 2020 er indsamlet under COVID-19-nedlukningen af Danmark, hvilket har fået respondenterne til at overvurdere deres eget aktivitetsniveau. 

Du kan læse en pixi-udgave over idræts- og motionsvanerne i Hillerød Kommune her: LINK

Hvis du er interesseret i hele rapporten findes den her: LINK

Du kan også finde rapporten over idræts- og motionsvanerne tværgående i de 29 deltagende kommuner her: LINK

 

Find den forening, som passer til dig. 

Du har mange muligheder for at bevæge dig i Hillerød. Her kan du gå på opdagelse og få inspiration til dit næste træningsfællesskab.

Find en forening, der passer dig og dine behov herunder:

Se Hillerøds foreningsregister 

Find en idræt i dit lokalområde

 

Danmark Går Sammen - kom med ud at gå i 2021

Som en del af partnerskabet mellem DR og landets idrætsorganisationer, ”Sammen i bevægelse”, sætter vi fra den 25. januar til den 21. februar 2021 særligt fokus på gang. Der bliver gået ture over hele landet, og du kan finde inspiration til selv at komme ud at gå. Snør skoene, kom med ud at gå og bliv en del af fællesskabet!

Du kan læse meget mere om kampagnen lige HER

Du kan finde masser af inspiration til at komme ud at gå i dette inspirationskatalog, og du kan også finde udfordringer og konkurrencer på WE WALK facebooksiden i kampagneugerne. 

 

Ta´testen: Hvad bevæger dig?

Ta´testen, og find ud af, hvad der bevæger dig og få inspiration til, hvordan du kan få mere motion i hverdagen.

Vil du helst træne selv?

Træn Selv-app´en giver dig træning, hvor som helst, når som helst og helt uden udstyr.

Har du en idé, der kan gøre flere idrætsaktive?

Bevæg Dig For Livet Hillerød sætter ambitiøse mål for idrætsdeltagelsen i Hillerød Kommune. Derfor inviterer vi alle byens aktører til at spille med.

Har du spørgsmål til projektet, input eller idéer til aktiviteter, der kan få endnu flere til at komme i gang med at bevæge sig, så er du velkommen til at kontakte projektleder på Bevæg Dig For Livet, Signe Winther på mail: signi@hillerod.dk 

Trænger jeres forening til at blive skarpere indenfor et eller flere områder tilbyder DGI og Bevæg Dig For Livet samarbejdet også eksperthjælp i foreningsudvikling. Det kan du læse mere om her

Nye aktiviteter

 "Ud i livet" er et gratis tilbud til dig, som er over 18 år med en psykisk sårbarhed som gerne vil være en del af en forening eller et fællesskab omkring motion og bevægelse. Se mere om projektet her

Natureventyr - en ny sjov skattejagts-app for børnefamilier 

Natureventyr er stednære eventyr, som gør det sjovt og nemt for voksne at tage børn i alderen 3-8 år med på en gåtur i naturen. Kapitlerne er placeret langt en rute i området og tager udgangspunkt i ting, som børnene kan se, høre og røre ved. 

Eventyret er skrevet som dialogisk læsning og inddrager børnene i fortællingen, og eventyrerne kan bruges af alle fx daginstitutioner, skoler, HFO’er og børnefamilier. 

I Hillerød Kommune er der mulighed for at gå tre forskellige eventyr:

• Flugten fra Mutter Gribs Hule, Gribskov
• Karla og Kongens karper, Præstevang Skov
• Esther og Troldmanden Buksbom, Frederiksborg Slotshave

 

Sådan kommer du i gang:
1. Download app’en ’Natureventyr’.
2. Vælg et eventyr.
3. Tag frem til start. App’en fortæller dig, hvor du skal parkere, og hvad du kan forvente dig af faciliteter, når du kommer frem.
4. Følg kortet i app’en. Når du har valgt et eventyr, viser kortet i app’en dig vej og aktiverer kapitlerne, når du er tæt på der, hvor handlingen foregår.

Rekruttering af nye medlemmer – Motivu

I Hillerød Kommune ønsker vi, at det skal være nemmere at rekruttere nye medlemmer.

HSI, DGI og Hillerød Kommune har derfor lavet en aftale med Motivu, hvor I som forening får gratis annoncering af prøvetræninger på Facebook.

Det eneste, I skal gøre, er at følge de to trin nedenfor. Det er gratis og uforpligtende.

Det er simpelt – kom bare i gang.

1) Opret foreningen via dette link: http://bit.ly/Hilleroed_kommune

Hvis I allerede er oprettet på motivu.dk, skal I sende en mail til morten@motivu.dk og skrive, at I gerne vil benytte tilbuddet.

2) Når I har oprettet jer, skal I blot oprette de træninger, hvor I ønsker at få flere medlemmer.

Både administrator og den respektive træner får besked hver gang, der er nye tilmeldte.

Skulle I få behov for hjælp til at komme i gang, sidder Morten klar til at hjælpe jer på morten@motivu.dk.

Tilskud og puljer

Hillerød Kommune har en række puljer inden for kultur-, fritids- og idrætsområdet, som du kan søge.

Her finder du et overblik over puljerne og links til flere oplysninger, retningslinjer med videre. 

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her