Ægtefællebidrag

Statsforvaltningen kan hjælpe dig med at få fastsat ægtefællebidrag, både mens du er gift og i forbindelse med separation og skilsmisse.

Kan jeg få ægtefællebidrag?

Hvis I er blevet skilt eller separeret, kan I selv lave en aftale om ægtefællebidrag. Hvis I er enige om aftalen, behøver I ikke at kontakte Statsforvaltningen.

Hvis du og din tidligere ægtefælle ikke kan blive enige om en bidragsaftale, skal du søge om ægtefællebidrag i Statsforvaltningen. Herefter vil Statsforvaltningen afgøre, om du er berettiget til ægtefællebidrag og fastsætte beløbet for jer.

 

Hvornår får jeg udbetalt pengene?

Hvis I selv indgår en aftale om ægtefællebidrag, bør I også aftale en fast dato for betaling. Det er en god ide at skrive jeres aftale ned. Hvis du har søgt om ægtefællebidrag hos Statsforvaltningen, kan Statsforvaltningen hjælpe jer med at aftale, hvornår bidraget skal betales.

 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke har modtaget bidraget?

Hvis du ikke har modtaget dit ægtefællebidrag, kan du søge Udbetaling Danmark om at opkræve bidraget for dig.

Du skal selv søge om opkrævning af ægtefællebidrag. Læs hvordan du gør under punktet 'Hvordan søger jeg om opkrævning af ægtefællebidrag'.

 

Hvordan søger jeg om ægtefællebidrag?

Du behøver ikke at søge om ægtefællebidrag, hvis du og din ægtefælle/tidligere ægtefælle selv kan blive enige om en aftale og om bidragets størrelse. Mange laver selv en aftale, som myndighederne ikke bliver blandet ind i. Det er en god idé at lave en skriftlig aftale.

Hvis I selv laver en aftale og dermed selv fastsætter ægtefællebidragets størrelse, skal I være opmærksomme på, at Statsforvaltningen ikke kan ændre størrelsen af bidraget – i disse tilfælde kan bidraget kun ændres af retten. Retten kan ændre bidraget, hvis der sker væsentlige forandringer i jeres indkomstforhold eller lignende, som gør det urimeligt at opretholde aftalen.

Hvis du og din tidligere ægtefælle ikke kan blive enige om en bidragaftale, skal du søge om ægtefællebidrag i Statsforvaltningen. Herefter vil Statsforvaltningen afgøre, om du er berettiget til ægtefællebidrag og fastsætte beløbet for jer.

 

Siden blev senest opdateret d. 09-06-15

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her