Talentidrætsklasser

Talentidrætsklasserne er et tilbud på udskolingsniveauet fra 7. til 9. klassetrin. Talentidrætsklasserne er for dig, der har talent, ønske og vilje til at gøre mere ved din idræt.

Kære kommende ansøgere og forældre

Vi er i en tid, hvor der sker ændringer hele tiden – og det gør der også i forhold til informationerne vedr. Talentidrætsklasserne.

Informationsmødet er som tidligere nævnt aflyst pga. Corona. I stedet vil der fra den 4. dec. være både skriftligt materiale og videoer tilgængelige her på hjemmesiden, som kan give jer mere viden om Talentidrætsklasserne. Vi havde planlagt et virtuelt møde, hvor I kunne spørge ind, hvis I havde nogle spørgsmål, som I ville have uddybet - det er vi gået væk fra igen. Vi vil i stedet give jer mulighed for at booke et personligt digitalt møde med kommunens Talentidrætskoordinator Tanja Kystol Berg.

Hvis I ønsker et sådant møde, skal I sende en mail til cale@hillerod.dk. I mailen skal I skrive navn på eleven, idrætsgren og forældres navn(e).

I vil derefter modtage et link og et tidspunkt hvor samtalen foregår. Da vi forventer en del samtaler, vil I få stillet 15 min til rådighed, så forbered gerne spørgsmålene på forhånd.

Samtalerne vil foregå på følgende dage og tidsrum.

Onsdag den 09. dec. kl.11.00-15.00
Torsdag den 10. dec. kl.10.00-15.00
Mandag den 14. dec. kl.08.00-15.00
Onsdag den 16. dec. kl.11.00-15.00

Vi er opmærksomme på, at samtalerne ligger i tidsrum, hvor mange elever ikke kan deltage. Vi beder om forståelse for dette og håber I kan medtage eventuelle spørgsmål fra jeres børn. Hvis nogle tider er helt umulige for jer forældre, bedes I skrive dette i mailen.

Datoerne for ansøgning, screeninger og optagelsessamtaler er stadig de samme (se nedenfor).


Hvis der sker ændringer vil I blive informeret her på siden.
oversigt over vigtige datoerSe inspirationsvideoer her

En lille film om, hvordan vi arbejder med Mental Motion i 7. klasse:

 

Et lille indblik i hverdagen som idrætsklasseelev på Frederiksborg Byskole:

Talentidrætsklasserne

Hvad er en talentidrætsklasse?
En talentidrætsklasse er for dig, som udover at være god til din idræt også har talent, ønske og vilje til at gøre mere ved din idræt. Jeg talentidrætsklassen er der trist tid af til din sport i skoletiden.

Hvem kan blive elev?
For at blive elev i talentidrætsklassen skal den sportsklub, du er tilknyttet, anbefale dig som et talent, det er værd at holde øje med.

Hvor går man i skole?
Talentidrætsklasserne holder til på Frederiksborg Byskole, Carlsbergvej 13, 3400 Hillerød. Det betyder altså også, at du skal skifte skole, hvis du ikke allerede går på Frederiksborg Byskole.

Hvad laver man i en talentidrætsklasse?
Udover ved passe sin almindelige skolegang er der også sad ekstra tid af i skemaet til at dyrke sport. Eleverne i en talentidrætsklasse har morgentræning tre gange om ugen. De to af gangene foregår træningen på den idrætslinje, du er optaget på. Den tredje bandehåndterer det om fysisk træning. Herudover vil der eksempelvis være undervisning / foredrag om kroppen og ernæring.

Sådan søger du
Udfyld Ansøgningsskema til talentidrætsklasse

Og send det til:

Hillerød Kommune
Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Att. Skoleafdelingen
Du kan sende din ansøgning som digitalt indlæg via linket Skriv til Skoleafdelingen

Ansøgningsskemaet vil indgå i en vurdering af dine muligheder for at blive optaget i en talentidrætsklasse. Hvis vi finder dig passende til en plads i talentidrætsklassen, vil du blive indkaldt til en screening og evt. til en  yderligere samtale sammen med dine forældre. Samtalen vil indgå i den endelige vurdering.

Visioner og mål

• At skabe sammenhæng mellem skolegang, fritid og træning, så eleverne får mulighed for en god uddannelse og idræt på eliteniveau
• At give eleverne og sammenhængende og indholdsrig skolegang hvor undervisningen er fleksibelt organiseret i tid, rum, struktur og giver
  eleverne optimale muligheder for læring og træning
• At skabe en positiv samarbejdskultur mellem skole, klub, elever og forældre, hvor alle parter indgår i et gensidigt forpligtet samarbejde
• At sikre rammer til at udøverne / eleverne bliver hele idrætsmennesker
• At skabe den optimale ramme til talentudvikling i Hillerød Kommune
• At sikre, at eleverne kan træne efter principperne i aldersrelateret trænings koncept

 
Forudsætninger
Det er nødvendigt at understrege, at der er tale om:
• Almindelig folkeskole
• Struktureret hverdag
• At eleverne skal vise vilje til at arbejde hårdt og engageret

Idrætslinjerne

Hillerød Kommune tilbyder 6 idrætsspecifikke linjer og en basis. Basislinjen henvender sig til udøvere af en sportsgren, hvor Hillerød Kommune pt. ikke samarbejder med en idrætsklub.

Der tilbydes følgende idrætslinjer: 
- Bordtennis
- Fodbold
- Orienteringsløb
- Håndbold 
- Svømning
- Golf
- Basis

Læs mere om de enkelte idrætslinjer hende .

Samarbejdspartnere


For at eliteidrætsklasserne kan blive så optimale som muligt, samarbejder vi med gode samarbejdspartnere. Pt. har Hillerød Kommune samarbejde med følgende partnere:

HGI Bordtennis 

HGI Damefodbold

HGI Herrefodbold

Hillerød Judo

Hillerød Svømmeklub

FrederiksborgCentret

Hillerød Fysioterapi & træningscenter

Hillerød Elite Idræt

Team Danmark

Udtalelse fra Team Danmark

Vi kæmper for guld til Danmark
Team Danmarks ambitioner er høje. Vi kæmper for guld. Men med en befolkning på kun fem millioner mennesker er det afgørende, at vi satser på talentudvikling. Her spiller Team Danmarks Elitekommuner og væsentlig rolle.

Kvalitet og engagement
I Team Danmark er vi derfor rigtigt glade for, at Hillerød har etableret et særligt idrætstilbud for jer elever i folkeskolen. Når I får mulighed for specialtræning samt tværfaglige forløb inden for fysisk træning, ernæring, styrketræning, mental træning, så betyder det også løft for både omfanget og kvaliteten af ​​jeres træning. Og det er nødvendigt. Vejen til verdenseliten kræver nemlig, at du engagerer dig 100%. Både omfang og kvalitet er nødvendig, hvis du og andre danske talenter også fremover skal være med til at kæmpe om medaljerne ved de store begivenheder som EM, VM og OL.

Skolegang og eliteidræt
I Team Danmark er vi overbeviste om, at Hillerød med talentidrætsklasser, er med til at I i langt højere grad får mulighed for at få skolegang og eliteidræt til at hænge sammen - et princip, som Team Danmark har kæmpet for i mange år .

Lone Hansen, direktør i Team Danmark

 

Ungdomsuddannelser

Er du eliteidrætsudøver og på vej mod en ungdomsuddannelse, så har Hillerød Kommune og rigtig godt tilbud til dig: Du kan søge en plads under "Hillerød-ordningen", som hjælper dig til både at tage en uddannelse og samtidig få tid til at dyrke din idræt. Læs mere på Hillerød Elite Idræts hjemmeside

Kontaktperson:
Tanja Kystol Berg Tlf. 7232 5414
e-mail: tabe@hillerod.dk

 

 

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her