Talentidrætsklasser

Talentidrætsklasserne er et tilbud på udskolingsniveauet fra 7. til 9. klassetrin. Talentidrætsklasserne er for dig, der har talent, ønske og vilje til at gøre mere ved din idræt.

 
Indbydelse til informationsmøde om talentidrætsklassen

Hvis du gerne vil høre om talentidrætsklassen, der starter til august 2022 for 7. klassetrin, kan du komme til informationsmøde på Frederiksborg Byskole den 3. november. Se indbydelsen her.

 


Se inspirationsvideoer herunder

Få en introduktion af Talentidrætskoordinatoren her: Mød ledelsen fra Byskolen her: Mød lærerne fra Talentidrætslinjen her: Mød et par af de nuværende elever på Talentidrætslinjen her: Mød trænerne fra Talentidrætslinjen her:

En lille film om, hvordan vi arbejder med Mental Motion i 7. klasse:

 

Et lille indblik i hverdagen som idrætsklasseelev på Frederiksborg Byskole:

Talentidrætsklasserne

Hvad er en talentidrætsklasse?
En talentidrætsklasse er for dig, som udover at være god til din idræt også har talent, og som ønsker og har viljen til at gøre mere ved din idræt. I talentidrætsklassen er der tid til at dyrke din sport samtidigt med at du går i skole.

Hvem kan blive elev?
For at blive elev i talentidrætsklassen skal den sportsklub, du er tilknyttet, anbefale dig som et talent, det er værd at holde øje med.

Hvor går man i skole?
Talentidrætsklasserne holder til på Frederiksborg Byskole, Carlsbergvej 13, 3400 Hillerød. Det betyder altså også, at du skal skifte skole, hvis du ikke allerede går på Frederiksborg Byskole.

Hvad laver man i en talentidrætsklasse?
Udover at passe sin almindelige skolegang, er der også sat ekstra tid af i skemaet til at dyrke sport. Eleverne i en talentidrætsklasse har morgentræning tre gange om ugen. De to af gangene foregår træningen på den idrætslinje, du er optaget på. Den tredje gang handler det om fysisk træning. Herudover vil der eksempelvis være undervisning / foredrag om kroppen og ernæring.

Sådan søger du
Udfyld Ansøgningsskema til talentidrætsklasse

Og send det til:

Hillerød Kommune
Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Att. Skoleafdelingen
Du kan sende din ansøgning som digitalt indlæg via linket Skriv til Skoleafdelingen

Ansøgningsskemaet vil indgå i en vurdering af dine muligheder for at blive optaget i en talentidrætsklasse. Hvis vi finder dig passende til en plads i talentidrætsklassen, vil du blive indkaldt til en screening og evt. til en yderligere samtale sammen med dine forældre. Samtalen vil indgå i den endelige vurdering.

Visioner og mål

Vi tilstræber....

• At skabe sammenhæng mellem skolegang, fritid og træning, så eleverne får mulighed for en god uddannelse og samtidigt kan dyrke idræt på eliteniveau
• At give eleverne en sammenhængende og indholdsrig skolegang, hvor undervisningen er fleksibelt organiseret i tid, rum, struktur og giver eleverne optimale muligheder for læring og træning
• At skabe en positiv samarbejdskultur mellem skole, klub, elever og forældre, hvor alle parter indgår i et gensidigt forpligtende samarbejde
• At tilbyde rammer til at udøverne / eleverne bliver hele idrætsmennesker
• At skabe den optimale ramme til talentudvikling i Hillerød Kommune
• At understøtte, at eleverne kan træne efter principperne i aldersrelateret træningskoncept

 
Forudsætninger
Det er nødvendigt at understrege, at der er tale om:
• Almindelig folkeskole
• Struktureret hverdag
• At eleverne skal vise vilje til at arbejde hårdt og engageret

Idrætslinjerne

Hillerød Kommune tilbyder 6 idrætsspecifikke linjer og en basis. Basislinjen henvender sig til udøvere af en sportsgren, hvor Hillerød Kommune pt. ikke samarbejder med en idrætsklub.

Der tilbydes følgende idrætslinjer: 
- Bordtennis
- Fodbold
- Orienteringsløb
- Håndbold 
- Svømning
- Golf
- Basis

Læs mere om de enkelte idrætslinjer her .

Samarbejdspartnere


For at eliteidrætsklasserne kan blive så optimale som muligt, samarbejder vi med gode samarbejdspartnere. Pt. har Hillerød Kommune samarbejde med følgende partnere:

HGI Bordtennis 

HGI Damefodbold

HGI Herrefodbold

Hillerød Judo

Hillerød Svømmeklub

FrederiksborgCentret

Hillerød Fysioterapi & træningscenter

Hillerød Elite Idræt

Team Danmark

Udtalelse fra Team Danmark

Vi kæmper for guld til Danmark
Team Danmarks ambitioner er høje. Vi kæmper for guld. Men med en befolkning på kun fem millioner mennesker er det afgørende, at vi satser på talentudvikling. Her spiller Team Danmarks Elitekommuner og væsentlig rolle.

Kvalitet og engagement
I Team Danmark er vi derfor rigtigt glade for, at Hillerød har etableret et særligt idrætstilbud for jer elever i folkeskolen. Når I får mulighed for specialtræning samt tværfaglige forløb inden for fysisk træning, ernæring, styrketræning, mental træning, så betyder det også løft for både omfanget og kvaliteten af ​​jeres træning. Og det er nødvendigt. Vejen til verdenseliten kræver nemlig, at du engagerer dig 100%. Både omfang og kvalitet er nødvendig, hvis du og andre danske talenter også fremover skal være med til at kæmpe om medaljerne ved de store begivenheder som EM, VM og OL.

Skolegang og eliteidræt
I Team Danmark er vi overbeviste om, at Hillerød med talentidrætsklasser, er med til at I i langt højere grad får mulighed for at få skolegang og eliteidræt til at hænge sammen - et princip, som Team Danmark har kæmpet for i mange år .

Lone Hansen, direktør i Team Danmark

 

Ungdomsuddannelser

Er du eliteidrætsudøver og på vej mod en ungdomsuddannelse, så har Hillerød Kommune og rigtig godt tilbud til dig: Du kan søge en plads under "Hillerød-ordningen", som hjælper dig til både at tage en uddannelse og samtidig få tid til at dyrke din idræt. Læs mere på Hillerød Elite Idræts hjemmeside

Kontaktperson:
Tanja Kystol Berg Tlf. 7232 5414
e-mail: tabe@hillerod.dk

 

 

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her