Cykling og færdselslære

Hvert forår afholder Hillerød Kommune cyklistprøve for alle skolernes 6. klasser. Cyklistprøven består af en teoretisk og en praktisk del. Den praktiske del af prøven foregår med start og slut fra Hillerødsholmskolen, Hillerødsholmsallé 2, normalt i uge 20.


Læs mere om cyklistprøven på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside. Her er blandt andet gode råd og hjælp at hente for de forældre, der vil hjælpe deres barn/barns klasse godt på vej mod cyklistprøve-præmien.


På oversigten Cyklens sikkerhedsudstyr kan du se, hvad din cykel skal være udstyret med, for at være lovlig.
Vi kører selvfølgelig altid med cykelhjelm!

Cyklistprøverute

Hvis du vil prøve den faste rute, der cykles efter til den praktiske 6. klasses cyklistprøve, sammen med dit barn, kan du se ruten her: 

Klik her for at se ruten.

Skolernes cykelbane
På cykelbanen kan elever træne færdigheder, som er nødvendige for at blive sikker i trafikken. Det kan være at give tegn til sving eller orientere sig bagud uden at slingre. 

Cykelbanen kan bruges i idrætstimer, i temauger eller til at træne op til 6.klasses cyklistprøve. HFO1'er kan også bruge banen til at træne børnenes cykelfærdigheder.

Kontaktperson for cykelbanen er Susie Cowan solc@hillerod.dk tlf. 42928759.

Du kan også læse om om cykelbanen på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside


Færdselskontaktlærernetværk

Hver skole har en færdselskontaktlærer, som vejleder skolens lærere om færdselsundervisningen. Hillerød Kommune har et netværk for færdselskontaktlærerne, som mødes jævnligt. 

Kontaktperson for færdselskontaktlærernetværket er Susie Cowan  solc@hillerod.dk tlf. 42928759.


Cykelleg

Hillerød Kommune har uddannet 11 lærere og pædagoger i cykellege. 
Cykellege er kendte børnelege som er tilpasset, så man leger dem på cykel. Gennem legene kan børn helt ned til 2-års alderen træne afstands- og fartbedømmelse, rum- og retningssans og alle former for manøvrer på cyklen. Cykelleg er henvendt til børn og unge fra 2 år (på løbecykler) og op til 12 år. Der er udfordringer for både store og små.

Læs mere om cykelleg og find inspirationsmaterialer på cykelleg.dk: http://www.cykelleg.dk/  


Kampagner

Hillerød Kommune støtter aktivt op om Cyklistforbundets kampagne Alle Børn Cykler, som foregår i september. For at skabe opmærksomhed og sikre størst mulig deltagelse blandt de lokale skoler udlodder Hillerød Kommune en lokal præmie. 

Udover ABC opfordrer Hillerød Kommune også alle 4.klasser til at deltage i "Lys på med Ludvig" i november.


 

 

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her