I skole igen – en fraværsindsats

Hillerød Kommune ønsker at nedbringe fraværet blandt skoleelever. Derfor tilbyder vi en særlig indsats for elever fra 0.-10. klasse med mindst 15% fravær over tre måneder.

Hvad er I skole igen?

Hillerød Kommune ønsker at nedbringe fraværet blandt skoleelever. Derfor tilbyder vi en særlig indsats for elever fra 0.-10. klasse med mindst 15% fravær over tre måneder. Et forløb varer 4-8 måneder og består af 6-8 hjemmebesøg og 3-4 skolemøder. Indsatsen gennemføres af to fagpersoner fra fraværsteamet, der består af psykologer, socialrådgivere og konsulenter.

Hvordan foregår det?

1: Afsæt

  • Skolen og fagpersoner i Familier og Sundhed drøfter forældrefolderen med familien, og sender ansøgningsskema til PPR.

2: Visitation

  • Indsatsteamet afholder to formøder med henholdsvis skolen/fagpersoner og familien, hvorefter de beslutter om de tager sagen.

3: Indsats

  • To fra fraværsteamet (psykolog/rådgiver/konsulent) laver 6-8 hjemmebesøg og 3-4 skolemøder over 4-8 måneder. Der er mulighed for angstbehandlingsforløb sideløbende.

4: Afslutning

  • Evaluerende møde hvor fastholdelse af skolegang aftales med skole og hjem. Der er mulighed for opfølgning efter tre måneder, hvilket kaldes en booster.

Hvem kan søge?

Skolelederen eller en fagperson som psykolog eller socialrådgiver kan søge ved at sende et ansøgningsskema til PPR.

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte dit barns skole eller specialpædagogisk konsulent i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Rasmus Skriver på telefon 72325628, eller ved at sende en mail til Familier og Sundhed via e-boks i kontaktboksen som du finder til højre på denne side.

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her