I skole igen – en fraværsindsats

Hvad er I skole igen?

Hillerød Kommune ønsker at nedbringe fraværet blandt skoleelever. Derfor tilbyder vi en særlig indsats for elever fra 0.-10. klasse med mindst 15% fravær over tre måneder. Et forløb varer 4-8 måneder og består af 6-8 hjemmebesøg og 3-4 skolemøder. Indsatsen gennemføres af to fagpersoner fra fraværsteamet, der består af psykologer, socialrådgivere og konsulenter.

Hvordan foregår det?

1: Afsæt

• Skolen og fagpersoner i Familier og Sundhed drøfter forældrefolderen med familien, og sender ansøgningsskema til PPR.

2: Visitation

• Indsatsteamet afholder to formøder med henholdsvis skolen/fagpersoner og familien, hvorefter de beslutter om de tager sagen.

3: Indsats

• To fra fraværsteamet (psykolog/rådgiver/konsulent) laver 6-8 hjemmebesøg og 3-4 skolemøder over 4-8 måneder. Der er mulighed for angstbehandlingsforløb sideløbende.

4: Afslutning

• Evaluerende møde hvor fastholdelse af skolegang aftales med skole og hjem. Der er mulighed for opfølgning efter tre måneder (booster).

Hvem kan søge?

Skolelederen eller en fagperson som psykolog eller socialrådgiver kan søge ved at sende et ansøgningsskema til PPR.

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte dit barns skole eller specialpædagogisk konsulent i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Rasmus Skriver på telefon 72 32 56 28 eller ved at sende en mail til Familier og Sundhed via e-boks i kontaktboksen på denne side.