Se Lokalplan 457 for boligområde ved Dyremosegård her
Se høringsnotat vedr. lokalplan 457 for boligområde ved Dyremosegård her
Baggrunden for denne lokalplan er et ønske om flere boliger i Skævinge med henblik på at styrke lokalområdet. Det er endvidere et mål at skabe et varieret boligområde med en stærk grøn struktur, mulighed for individualitet i byggestil og nem adgang til grønne fællesarealer.
Lokalplanen skal sikre det planmæssige grundlag for etablering af et nyt boligområde med en blanding af parcelhuse, dobbelthuse og rækkehuse. Den skal anvise vejforsyning til boligområdet fra Borupvej og give mulighed for at etablere et regnvandsteknisk anlæg. Lokalplanen skal ligeledes give mulighed for etablering af et rekreativt område og for etablering af en støjvold mod Borupvej.
Byrådet har i forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplanen besluttet at foretage en række ændringer i forhold til det forslag, der har været fremlagt i offentlig høring. Du kan se ændringerne i høringsnotatet samt i lokalplanens afsnit "Grundlaget for lokalplanens tilvejebringelse".
Binding
Vedtagelsen af lokalplan 457 for boligområde ved Dyremosegård medfører, at ændringer af forholdene inden for lokalplanområdet kun må foretages i overensstemmelse med de retningslinjer, der er beskrevet i lokalplanen.
Klagevejledning
Du kan klage over retlige spørgsmål jf. planlovens § 58, det vil sige spørgsmål om, hvorvidt vedtagelsen af planen er sket i overensstemmelse med de retningslinjer, der er fastsat i planlovens kapitel 6 om planers tilvejebringelse. Uenighed i planers indhold eller hensigtsmæssighed er derimod ikke et retligt spørgsmål, som kan efterprøves.
En eventuel klage skal være indgivet inden 4 uger fra offentliggørelsen, hvilket vil sige senest den 29. september 2020.
Du klager via klageportalen, som du finder på www.borger.dk og www.virk.dk, hvor du logger på med NemID. I søgefeltet, skal du skrive ”Klageportalen” og herefter vælge ”Selvbetjening” og ”Klag til Planklagenævnet eller Miljø- og Fødevareklagenævnet”. Følg i øvrigt vejledningen i Klageportalen.
Det koster 900 kr. at klage som privatperson. Virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder skal betale 1.800 kr. Du betaler gebyret med betalingskort eller bankoverførsel i Klageportalen. Klagen bliver først sendt videre, når gebyret er betalt, og du har endeligt godkendt klagen.
Klage er indgivet rettidigt, når den er tilgængelig for Planklagenævnet i Klageportalen, og gebyret er betalt inden udløbet af klagefristen.
Planklagenævnet vil som udgangspunkt afvise en klage, hvis der er klaget udenom Klageportalen, klagen er indkommet for sent eller gebyret ikke er betalt. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Planklagenævnet, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg, som beslutter om du kan blive fritaget.
Du kan læse mere om Planklagenævnet, og om hvordan klagesagen behandles på www.naevneneshus.dk.
Hvis du ønsker at klage til domstolene, skal dette ske inden 6 måneder fra planens offentliggørelse, jf. Lov om Planlægning § 62, stk. 1.
Vi skal i øvrigt gøre opmærksom på, at retsvirkninger efter samme bekendtgørelse, § 12 stk. 2 og 3 samt § 18 er gældende.