Sammen om kulturen

30-08-2021

Byrådet har netop godkendt en ny kulturstrategi for Hillerød Kommune.

Den nye strategi tegner både et billede af alt det Hillerød Kommunes kulturliv allerede gør og kan, og peger samtidig på de områder, hvor kulturen kan udvikles i de kommende år.  
Strategien er skabt på baggrund af dialog med kulturlivets frivillige og professionelle ildsjæle, foreninger, private og kommunale kulturinstitutioner, eksperter og forskere samt de politiske udvalg i Hillerød Kommune.

”Strategien hedder Sammen om kulturen. Det gør den, fordi samarbejde, fælles ansvar og frivillighed er et særkende for kulturlivet i Hillerød Kommune. Det er herfra, at kulturelle initiativer, fællesskaber og oplevelser gror.
I strategien peger vi særligt på den værdi kulturen har for vores livskvalitet og sundhed – kulturen kan i endnu højere grad end i dag spille sammen med vores sundhedstilbud, vores natur og når vi byudvikler – eksempelvis som vi allerede gør i Favrholm og Generationernes Kvarter.
Og så vil vi vil gerne have et særligt fokus på kulturtilbud af høj kvalitet til vores børn og unge og vi vil gerne sikre, at det gode samarbejde, der allerede eksisterer i kommunens kulturliv, vandes og gødes endnu mere i de kommende år” siger  Rikke Macholm, Formand for Kultur og Fritidsudvalget.

Strategien er tænkt som både et politisk værktøj, men også som en invitation og inspiration til et fortsat samarbejde og dialog om kulturen på tværs af politiske udvalg, kulturskabere og kulturbrugere.

” Arbejdet med strategien har været en lang og spændende proces der startede i 2019.  I den periode har udvalget samlet viden om kulturens betydning, været i dialog med frivillige ildsjæle og foreninger, vores kommunale kulturinstitutioner, erhvervslivet, eksperter og forskere og med de øvrige politiske udvalg i kommunen. Og nu har vi så en rigtig god strategi.

Det er rigtig vigtigt at kulturstrategien ikke bare er smukke ord – der skal følges op på den med handlinger. Derfor har vi også lavet et inspirationskatalog hvor der er samlet en række gode ideer der kan bringe os videre i forhold til at opfylde intensionerne i Kulturstrategien,” siger Rikke Macholm..

 

 

Strategien afløser den tidligere kulturpolitik fra 2012.

Siden blev senest opdateret d. 30-08-21

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her