Sådan rammer konflikten i Hillerød

22-03-2018

Som resten af det offentlige Danmark bliver Hillerød Kommune også berørt, hvis den varslede strejke og siden lockout bliver en realitet.

Hvis strejkerne rammer landet den 4. april, bliver Hillerød Kommune også berørt.

Det er fagforeningerne, der har udpeget hvor og hvem der skal strejke fra den 4. april. Men strejken vil berøre endnu flere mennesker end de, der strejker. For selvom der for eksempel ikke er varslet strejke for pædagogerne i Hillerøds daginstitutioner, har 3F varslet strejke for medarbejdere ansat i rengøringen. Det betyder, at der ikke bliver gjort rent i flere af daginstitutionerne, og det betyder igen, at Hillerød Kommune vil blive nødt til at lukke en række daginstitutioner efter et døgn uden rengøring. Det bliver således ikke muligt at få passet sine børn i flere af Hillerøds daginstitutioner udover den 4. april ligesom en eller flere af skolerne vil være lukket efter den 4. april.

På dagplejeområdet er en række dagplejere omfattet af strejken, mens andre er friholdt.

Derudover vil alle, der bliver direkte berørt af strejken – for eksempel fordi de ikke kan få passet deres børn – blive kontaktet.

Sundhedscentret, plejecentrene og hjemmeplejen er ikke berørt af strejken.

Rådhuset vil have åbent under strejken, men med begrænsede muligheder for hjælp. Der vil hele tiden være et nødberedskab åbent til akut opståede sager.

Jobcentret lukker delvist under strejken, ligesom Hillerød Ungdoms og Vejledningscenter (HUV) lukker. Borgere, der for eksempel får aflyst et møde, får et brev.

LOCKOUT

Bliver strejkerne en realitet, har KL (Kommunernes Landsforening) som modsvar besluttet at lockoute stort set alle medarbejdere i kommunen fra den 10. april.

Det betyder, at daginstitutioner, skoler, rådhus, bibliotek og alle andre kommunale institutioner lukker fra den 10. april og indtil lockouten bliver ophævet.

KL har friholdt næsten alle ansatte på ældre-, social-, sundheds- og handicapområdet fra konflikten, så plejecentre, sundhedscenter etc fortsætter uændret.

Siden blev senest opdateret d. 22-03-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS