To Hillerødpædagoger får stor pris

04-05-2018

Novo Nordisk Fonden uddeler for første gang en naturtematisk naturpris til tre pædagoger. To af dem er fra Hillerød.

Det er de to pædagoger Gitte Laurentiussen og Annette Cronval fra Midtbyens Sciencehus, der modtager prisen på 100.000 kroner. De 50.000 går direkte til børnehuset, og derudover er der 25.000 kroner til hver af pædagogerne.

Om baggrunden for valget af de to pædagoger fortæller Novo Nordisk Fonden at de to ”arbejder dedikeret med at skabe rammer, mulighed og motivation for sciencepædagogik blandt børn og kolleger”. De har blandt andet været med til at igangsætte fælles naturfestivaler med titler som ’Hvor kommer lyden fra?’ eller ’Overtryk/undertryk’, og de er drivkræfterne bag, at børnene fx eksperimenterer med vand og vandprøver fra en nærliggende sø”.

Dagtilbudschef i Hillerød Kommune Rikke Pihl Terkelsen er rigtig stolt over, at de to pædagoger får prisen.

”Vi har igennem flere år arbejdet med science og naturvidenskab i Hillerød Kommunes dagtilbud. Og vi har rigtig mange dygtige og engagerede pædagoger der brænder for dette emne. Jeg synes, det er fantastisk, at Novo Nordisk Fonden vælger at sætte fokus på området med sådan en flot pris, og jeg er stolt af at vi har sådan nogle dygtige pædagoger i Hillerød.” siger Rikke Pihl Terkelsen.

De to pædagoger er blevet indstillet til prisen af deres områdeleder Eva Vester.

Hun valgte at indstille de to pædagoger, fordi de er frontløbere i sciencearbejdet og er rigtig gode til at engagere både børn og andre ansatte i arbejdet med naturvidenskab.

Selv siger de to pædagoger, at de synes, de får rigtig meget ud af at arbejde med sciencebegrebet i børnehaven.

”Vi prøver at sprede den glæde, nysgerrighed og kompetence indenfor temaet “natur og fænomener”, vi selv har ud til både børnene og vores kollegaer gennem den måde vi arbejder på med science. I forhold til børnene prøver vi at plante et lille frø som måske kan vokse sig større, så nogle af børnene senere gerne vil bruge deres kræfter og viden omkring natur og naturfænomener, for eksempel når de skal vælge uddannelse. Det er rigtigt spændende at arbejde med temaerne, og det giver os glæde og mange gode oplevelser,” siger de to pædagoger.

Prisen bliver overrakt den 18. maj i institutionen.

OM NOVO NORDISK FONDENS NATURTEMATISKE PÆDAGOGPRIS

Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris er målrettet engagerede og dygtige pædagoger, der i daginstitutioner giver børn positive oplevelser med natur, tal og teknologi. Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig pædagogisk indsats inden for læreplanstemaet natur og naturfænomener.

Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris uddeles årligt og er delt i to priser; én til en pædagog eller et team øst for Storebælt og én vest for Storebælt. Hver pris består af en sum på 100.000 kr., hvor 50.000 kr. er en personlig pris, og institutionen modtager de øvrige 50.000 kr. Institutionens andel skal anvendes til udvikling af det pædagogiske arbejde med det naturfaglige læreplanstema (fx indkøb af udstyr til teknik- eller naturundersøgelser, opgradering af lokaler/udeområde eller efteruddannelse).

Prisen uddeles til en pædagog eller et team efter indstilling fra lederen.

Siden blev senest opdateret d. 04-05-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS