Veteranpolitik vedtaget

02-10-2017

Byrådet vedtog onsdag aften Hillerød Kommunes veteranpolitik. Politikken skal sikre, at veteraner, der vender hjem og har brug for hjælp og støtte, også får det.

Danmark har igennem de seneste 20 år sendt flere og flere soldater i krig eller til fredsbevarende indsatser i krigsområder.

Mange kommer hjem uden mén, men andre kommer hjem med oplevelser, der er så traumatiserende eller svære at bearbejde, at der er behov for hjælp.

Derfor har Hillerød Kommune nu vedtaget en veteranpolitik, der skal sikre, at de veteraner, der vender hjem og har behov for fysisk eller psykisk hjælp, er sikker på at få den.

”De soldater, der har været ude, har ydet en stor og vigtig indsats for Danmark og for stabiliteten i hele verden. Derfor er det også vigtigt, at der bliver taget hånd om dem, hvis de kommer hjem med store ar på sjælen. Med en veteranpolitik tydeliggør vi at vi sætter stor pris på deres arbejde, og vi understreger også, at det er en samfundsmæssig vigtig opgave, de har udført. Det betyder også, at vi gerne vil understrege, at kommer man hjem og trænger til hjælp, så er det noget, vi hjælper med, ” siger borgmester Dorte Meldgaard.

Meget af arbejdet med veteranerne er samlet under forsvaret og Veterancentret. Men veteraner kan også komme hjem fra missioner med så store psykiske og fysiske følger, at der er brug for hjælp til rehabilitering, bolig, beskæftigelse osv. Veteranpolitikken er en guide til veteranerne og deres familier, så de får den hjælp, de har behov for.

Veteranpolitikken kan læses her

Siden blev senest opdateret d. 02-10-17

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS