Hillerød er med i ny oplysningskampagne om alkohol

31-01-2017

I januar, februar og marts 2017 bakker Hillerød Kommune op om en landsdækkende oplysningskampagne ved navn Respekt, som Alkohol & Samfund og TrygFonden står bag.

Danskerne har et højt alkoholforbrug. Det anslås, at der i Danmark er 147.000 borgere med alkoholafhængighed og kun knap 14.000 er i behandling. Det har store omkostninger ikke kun for den, der drikker, men også for de pårørende og for kommunen. Derfor deltager Hillerød Kommune nu i kampagnen Respekt.

”Hillerød Kommune deltager for at gøre opmærksom på den hjælp og de tilbud, der er at hente, når man har et alkoholoverforbrug eller misbrug. Samtidig gør vi via kampagnen opmærksom på, at vi som pårørende, venner, kollegaer, naboer osv. har et ansvar for at bakke op og vise vores respekt, når nogle af dem, der er tæt på os tager skridtet og søger hjælp,” siger Christina Thorholm, formand for Sundhed- og socialudvalget i Hillerød Kommune.

Usunde alkoholvaner er noget af det mest tabuiserede. Mange kan ikke lide at blande sig i andre menneskers privatsfære. Noget af det mennesker, som har modtaget behandling for deres misbrug, betoner, er, at de ville ønske, at nogen havde spurgt til deres misbrug, presset dem til at indse misbruget og hjulpet dem i behandling.

Hillerød Kommune vil gerne gå foran og gøre det naturligt at tale om sunde og usunde alkoholvaner. For alkoholproblemer kan betyde tab af job, indlæggelser, et familieliv der påvirkes og en risiko for, at børnene får problemer med relationer til andre mennesker eller måske selv får en misbrug som unge eller voksne.

”Som kommune spiller vi en rolle. Vi har en opgave i at være opmærksomme på de borgere, vi møder og på at vurdere om der er brug for en rådgivende samtale, et godt råd eller måske behandling,” siger Christina Thorholm.

 

På kommunens hjemmeside er der oplysninger om hvilken hjælp der er at finde, både i kommunen og på landsplan. Det er hjælp der kan gives via sms, chat, en til en samtale, som familierådgivning eller i gruppe med andre unge. Læs mere her

Eller på

http://www.hope.dk/

Siden blev senest opdateret d. 31-01-17

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

Nyhedsbrev

Tilmeld Hillerøds nyhedsbrev.

RSS