Test: Sirenerne hyler landet over

02-05-2016

Onsdag den 4. maj klokken 12 tester politiet og Beredskabsstyrelsen det landsdækkende sirenevarslingssystem. I år supplerer app’en Mobilvarsling sirenerne på ’Store Hyledag’.

Når sirenerne hyler over hele landet onsdag kl. 12, er der ikke fare på færde. De hyler for at afprøve varslingssystemet og for at sikre, at danskerne kender betydningen, hvis behovet opstår ved en alvorlig ulykke eller katastrofe.

Sirenerne dækker cirka 80 procent af Danmark, og hvis det bliver nødvendigt i tilfælde af en krisesituation, kan politiet nå endnu flere med højttalervogne. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man skal reagere. Når varslingssignalet lyder, skal man:

  • Gå inden døre, lukke døre og vinduer og slukke ventilationsanlæg.

  • Søge information hos DR eller TV2.

Man skal ikke ringe til alarmnummeret 112 eller kontakte myndighederne på anden vis, fordi sirenerne hyler.

Test af varslingssignal og afvarslingssignal

Under testen vil der lyde tre signaler:

  • Varslingssignalet lyder: Varslingssignalet består af en tone, som stiger hurtigt og falder langsomt. Tonen lyder fire gange, og signalet varer i alt 45 sekunder.

  • Varslingssignalet gentages: Efter cirka tre minutter gentages varslingssignalet.

  • Afvarslingssignal: Efter yderligere tre minutter afgives et afvarslingssignal, som betyder, at faren er drevet over. Afvarslingssignalet består af én lang ensartet tone, som varer 45 sekunder.

Afprøvningen af sirenerne med fuld lyd sker hvert år den første onsdag i maj. Foruden den årlige test afprøves sirenerne hver nat året rundt uden lyd.

Ny mobilvarslingsapp hyler også

I år er det for første gang ikke kun sirenerne, der hyler. Den nye app ’Mobilvarsling’, der viderebringer advarsler fra myndighederne på mobiltelefonen ved større ulykker og katastrofer, testes nemlig sammen med sirenerne.

Har man hentet app’en, bør man derfor være forberedt på, at den giver lyd fra sig onsdag kl. 12, medmindre lyden er slået fra i app’en eller på telefonen.

App’en ’Mobilvarsling’ er udviklet af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med Vejdirektoratet, Rigspolitiet og DMI. Den kan downloades til Android- og iOS-telefoner fra Google Play og App Store.

Siden blev senest opdateret d. 02-05-16

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS