Ålholmhjemmet

Ålholmhjemmet er et demenshus med en hjemlig og rolig atmosfære i et plan med direkte udgang til fire lukkede haver. Vi har 46 lejligheder fordelt på 6 mindre huse under samme tag og hvert hus har et køkken/alrum, hvor hverdagslivet foregår. Busstoppested på Hillerødholmsalle og Tulstrupvej er placeret tæt på Ålholmhjemmet, med gåafstand til bus nr. 301,302,380R.

Om Ålholmhjemmet

Ålholmhjemmet arbejder ud fra Eden Alternative, hvilket betyder, at vi er et hjem, hvor den enkelte deltager i hverdagslivet, med individuelle hensyn til den enkeltes ressourcer. Eden Alternative principper, er en amerikansk plejefilosofi, der går ud på at eliminere ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed hos beboerne. Vi er et hjem med familien, børn, planter, dyr og arrangementer af enhver art. Relationen, nærvær og dialog er i fokus. Læs mere her Eden Alternative folder.

Perioden inden indflytning på Ålholmhjemmet kan være fysisk og følelsesmæssig udfordrende for både den demensramte og den nærmeste familie. Vi tilbyder derfor ved indflytningen familiegrupper, hvor ægtefæller og børn har mulighed for at dele deres historie og situation med andre, der har haft lignende oplevelser. 

Ålholmhjemmet benytter Marte Meo. som er en metode, hvor samspillet mellem mennesker optages på film. Ud fra filmoptagelserne analyseres samspillet mellem beboerne og personalet. Metoden anvendes til at synliggøre, hvor svækket en person med en demenssygdom er i sit funktionsniveau, så personalet kan tilpasse kommunikationen og den daglige omsorg i forhold til beboeren. Læs mere her Marte Meo folder

Plejecenterleder
Kirsten Gosvig
Tlf. 7232 6501

Områdeleder
Pia Klingenberg
Tlf. 7232 6503

Områdeleder
Lis Christensen
Tlf. 7232 6504

Områdeleder
Kirsten Andersen
Tlf. 7232 6505

Administrativ
Susanne Hansen
Tlf. 7232 6502

Kostansvarlig
Helle Rasmussen
Tlf. 7232 6613

Klinisk diætist
Heidi Niemeier
Tlf. 72326614

Bolig

Ålholmhjemmet råder over 3 lejlighedstyper på hhv. 60, 70 og 80 m2, i alt 46 lejligheder fordelt på 6 huse. Hovedparten er 1 vær. lejligheder og størstedelen er på 60 eller 80 m2. Ca. halvdelen af arealet går fra til fællesarealer, i det der i hvert hus er der et fællesområde med køkken og stue.

Alle lejligheder har eget bad med vaskemaskine og tørretumbler. Der er lyse lejligheder, som har et stort vinduesparti, hvoraf enkelte har dør, så man kan komme ud og nyde lejlighedens private terrasse.

Hvert hus har deres egen gårdhave med træer, buske og blomsterbede. Der er også mulighed for at spille petanque og drikke en kop kaffe i vores dejlige havepavillon. Vi griller om sommeren og spiser ude, så snart det er muligt.

Til lejligheden medbringer beboeren egne møbler, undtagen seng, samt egne miljørigtige rengøringsartikler.

Se plantegning over de forskellige lejlighedstyper

Udlejning af boligerne på Ålholmhjemmet administreres af boligselskabet AKB, Vester Voldgade 17, 1552 København V. Tlf. 3363 1000

Se hvor Ålholmhjemmet ligger på Krak

Mad

På Ålholmhjemmet er det personalet, som i fællesskab med beboerne planlægger, indkøber og tilbereder maden i de enkelte huses køkken. Den varme mad bliver leveret fra "Mad til hver Dag". Maden leveres som kølemad beregnet til opvarmning og servering om aftenen.

Vi tager udgangspunkt i beboernes ønsker og behov og kan tilrettelægge en individuel kostplanlægning som f.eks. diæter og andre særlige behov.

Det er muligt at afmelde sig fra maden på hele dage eller enkelte måltider, morgenmad, frokost og aftensmad. Afmelding af aftensmaden skal ske direkte til personalet i huset. Mellemmåltider kan ikke frameldes.

Der er altid plads til familie og venner kan deltage i måltiderne, dette aftales med personalet, så vi er sikre på at der er mad nok. Betaling for gæstemad sker via den månedlige opkrævning. Vi har altid frisk kaffe på kanden og hvis kanden er tom, er du velkommen til at sætte en ny kande over.

Ved større gæstebud er det muligt at leje vores cafe i kælderen, som reserveres hos administrationen. Det koster 500 kr.

Hverdagsliv og aktiviteter

Vi er et levende hus med fugle, fisk og katte. Medarbejderne har ofte deres hunde med ligesom børnene altid er velkomne, det giver masser af sjove og varme oplevelser til stor glæde for alle og det gør, at vi har en aktiv hverdag. Det er i høj grad de aktiviteter som hører et hjem til, som giver værdi. F.eks. fælles kaffe i opholdsstuen, højtlæsning, have, drivhus, billard, musik, madlavning og vasketøj. Det at lave noget sammen, det at opleve, at det jeg gør, også har værdi for andre og er vigtigt for at nå det fælles mål, er vigtig for den gode selvfølelse og oplevelsen af et meningsfuldt liv.

Fleksible daghjempladser

Vi har på Ålholmhjemmet tilbud om fleksible daghjempladser. Det betyder, at et hjemmeboende ægtepar, hvor den ene har en demenssygdom, tilbydes en daghjemplads med fleksible komme/gå tider.

Den syge ægtefælle bliver tilknyttet et af vores 6 huse, så der kan dannes relationer mellem den fleksible daghjemborger, de der bor i huset og medarbejderne der er i huset. Den raske ægtefælle tilbydes ligeledes, at deltage i Ålholmhjemmets aktiviteter.

Formålet er, at aflaste den raske ægtefælle. Helt konkret foregår det således, at I kontakter Ålholmhjemmet. Det aftales, hvornår I ønsker at komme på besøg, hvor I får en rundvisning i huset og vi tager en snak om, hvad det er, I godt kunne tænke jer. Herefter indgår vi nogle konkrete aftaler om, hvornår I ønsker, at den af jer der er demensramt, skal komme på Ålholmhjemmet og hvilke aktiviteter i evt. begge er interesseret i at deltage i. Disse aftaler kan indgås med det samme eller på et andet aftalt tidspunkt.

Transporten til og fra Ålholmhjemmet sørger I selv for. Tilbuddet er et fleksibelt tilbud, hvor vi løbende aftaler og tilpasser efter jeres behov. Hvis I er interesserede eller ønsker yderligere information er I velkomne til at kontakte plejecenterleder Kirsten Gosvig på telefon 24 66 11 80  

Frivillig på Ålholmhjemmet

Ålholmhjemmet har er godt samarbejde med en stor gruppe frivillige fra nærområdet, som spiller en stor rolle i hverdagslivet på centret.  Det kan f.eks. være i forbindelse busture, besøgsven, cafeeftermiddage og Cykling uden alder.

Du er dækket af Ålholmhjemmets arbejdsskadeforsikring, såfremt du måtte komme til skade under det frivillige arbejde. Læs her

Kontakt

Pia Klingenberg tlf. 7232 6503

Kirsten Gosvig tlf. 2466 1180

Velfærdsteknologi på Ålholmhjemmet

Ålholmhjemmet har fokus på velfærdsteknologier, der hvor det kan hjælpe beboere og personale til en bedre hverdag.

Vi ønsker at bibeholde de hjemlige rammer for den enkelte beboer og implementerer derfor alle nye tiltag ud fra forståelsen af at tilbuddet om teknologi, er ud fra en individuel vurdering.

I øjeblikket har vi:

 • Loftlifte
 • Nødkald med positionering i huset
 • Døgnrytmelys
 • InCare skærme
 • Elektroniske nøgler i hele huset
 • Trådløst internet i hele huset
 • Bredbånd i alle boliger
 • Informations skærme
 • Iphones til hele personalet
 • Ipod og Ipad
 • WII

Arbejdet med disse tiltag har resulteret i, at den enkelte beboer længere kan klare mange ting selv og at vi som plejepersonale har kunnet øge kvaliteten i vores kerneydelser betragteligt, og dermed også har fået et langt bedre arbejdsmiljø.

Job på Ålholmhjemmet

Har du lyst til at søge job på Ålholmhjemmet? 

Vi er et levende hus, hvor livet leves 24 timer i døgnet i hjemlige omgivelser med plads til familier, børn, dyr og planter, og her er altid plads til hygge og snak.

Ålholmhjemmet er et aktivt hus, hvor kreativitet, spontanitet og blomstring er i højsæde. Der er et godt fagligt arbejdsmiljø med plads til udvikling.

Alle medarbejdere deltager i Marte Meo-forløb som en del af deres kompetenceudvikling, certificeres i Eden Alternative og får Hillerød Kommunes demensuddannelse fra UCC. Alle medarbejdere får også udarbejdet en kompetenceprofil. Som social- og sundheds-assistent i dagvagt får man praktikvejledning efter minimum et års ansættelse.

Vi stiller høje krav til fagligheden, og giver gerne stor frihed og uddelegerer ansvar.

Vi hører gerne fra dig, hvis du

 • Er uddannet social- og sundhedsassitent
 • Dit hjerte banker for demenssygdomme
 • Du trives i en uforudsigelig hverdag
 • Du har det godt med, at fleksibilitet går begge veje
 • Det er naturligt for dig at holde af og holde om
 • Du trives med frihed under ansvar

Kontakt Lis Christensen på telefon 7232 6504.

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve her

RSS