Ungemiljø på de sociale tilbud

Hillerød Kommune har en række tilbud til unge med særlige behov. Med de tilbud vil vi gerne understøtte, at man som ung med særlige behov udnytter sine ressourcer, udvikler sine talenter, lærer sig selv at kende og har de samme muligheder som andre unge.

I 2014 færdiggjordes en vision for ungemiljøet på de sociale tilbud i Hillerød Kommune. Visionen for ungemiljøet sætter rammen for arbejdet med unge i de sociale tilbud i Hillerød Kommune og understøtter de unges udvikling på vej mod voksenlivet, herunder muligheden og motivationen for at gennemføre en uddannelse.

Ungevisionen og dens baggrund

Et af Sundheds- og Socialudvalgets udviklingsmål er at sætte fokus på at styrke ungemiljøet på kommunens sociale tilbud. Med udgangspunkt i dette er der i 2014 udarbejdet en vision for ungemiljøet. Visionen er udarbejdet med input fra de unge selv, medarbejdere og ledere. 18 unge, der går på de sociale tilbud, er blevet interviewet og har givet udtryk for deres ønsker til fremtiden, hvad de forventer af deres tilbud, og hvordan de mener, at vi som kommune kan være med til at styrke deres talenter og potentiale. Der er udvalgt medarbejderambassadører fra alle centre, som har givet deres syn på, hvad der er vigtigt for at styrke ungemiljøet. Dette har ført til nedenstående vision, som er vedtaget af centerledergruppen i Borger- og Socialservice:

Hos os:

• Har du en ramme, hvor det er spændende og sjovt at udforske voksenlivet.
  • Får du øje på alt det, du kan og hjælp til det, du har behov for at lære.
  • Kan du styrke dit netværk og dine fællesskaber.
  • Bliver du taget alvorligt, udfordret og udvikler dine talenter.
  • Får du hjælp til at finde vejen til at tage en uddannelse og/eller få et arbejde.

Kort sagt: Dine drømme og idéer for din fremtid kan blive til virkelighed!

Visionen viser, at Hillerød Kommune ønsker at være et attraktivt tilbud for de unge, der er på vej mod voksenlivet.

AfstiAfsted - Fælles motionsløb

Den 18. maj 2016 afholdtes for anden gang et stort fælles motionsløb kaldet AfstiAfsted for borgere på Hillerød Kommunes sociale tilbud. Ruten gik rundt om Frederiksborg Slot langs Slotsstien, og i år var der tre ruter med forskellig sværhedsgrad. Løbet startede og sluttede på Posen ved Frederiksborg Slot, hvor der efter løbet var præmieoverrækkelse og hygge på græsset. Sundheds- og Socialudvalgsformand Christina Thorholm holdt velkomsttale for alle de fremmødte.

Løbet blev afholdt for første gang i september 2015, hvor omkring 45 unge og ældre med særlige behov tog turen rundt i højt humør.

De unge fortæller

Hvad er det bedste ved at være ung?

" - At være sammen med vennerne, snakke med tøserne, danse til festerne, tatoveringer, pigerne og spille GTA."

" - Det bedste var, at jeg startede på CBB. Var træt af at sidde derhjemme sammen med en pædagog og kede mig. Fedt at få noget at stå op til og møde nye mennesker."

Hvad drømmer du om?

"- Måske få en egen lejlighed når jeg er klar til det. Måske jeg er klar næste år…"

" - Jeg drømmer om, at kunne klare mere selv, fx min økonomi."

Citater hentet fra interviews med unge på de sociale tilbud.

Samarbejde på tværs af tilbuddene

Fire gange i 2015 satte medarbejderambassadørerne hinanden stævne. Møderne tog udgangspunkt i de handleplaner, hvert center har udarbejdet for at styrke deres ungemiljø. Derudover havde møderne til formål at skabe et bedre kendskab til hinandens tilbud, så samarbejdet på tværs kunne øges. Det første eksempel på et samarbejde på tværs var et fælles motionsløb for alle borgere på de sociale tilbud i kommunen. Et løb der med succes blev afviklet i september 2015, hvor alle centre var repræsenteret.

Hvis du vil læse mere

På tilbuddenes egne hjemmesider, kan du finde mere information om dagligdag, undervisning og aktiviteter:

Døgntilbud, dagtilbud og boliger

Tilmeld Hillerøds nyhedsbrev.