Undervisning for tosprogede elever

Her kan du læse om undervisningstilbud til elever, som har dansk som andetsprog, eller som har brug for intensiv danskundervisning for at kunne følge undervisningen i en almindelig klasse.

Modtagelsesklasser

Basisundervisning i dansk som andetsprog foregår i modtagelsesklasser
Hillerød Kommune har modtagelsesklasser for tosprogede elever, der endnu ikke har tilstrækkelige danskkundskaber (0. til 9. klasse).

Undervisning for nyankomne tosprogede elever mellem 6 og 14 år foregår på Grønnevang Skole.

For unge indvandrere og flygtninge mellem 14 og 18 år, der ankommer senere end den almindelige skolestart, er der en modtagelsesklasse på 10. klasseskolen.

Optagelse i en modtagelsesklasse foregår i samarbejde med kommunens tosprogskonsulent i Skoleafdelingen, som du kan kontakte på tlf. 7232 5415.

Her kan du læse om modtagelsesklasserne 0.M, M1 og M2 og  M3


Supplerende undervisning i dansk som andetsprog
Undervisningen foregår i elevens folkeskoleklasse. 
Klasselæreren med andre fagpersoner vurderer elevens behov for supplerende undervisning i dansk som andetsprog.

Modersmålsundervisning

Modersmålsundervisning er et tilbud til elever fra 1. – 9. klasse. Kommunalbestyrelsen i Hillerød Kommune har besluttet, at tilbuddet også gælder for elever i børnehaveklasse.

Børn af statsborgere fra EU og EØS-lande (Norge, Island og Liechtenstein) samt Færøerne og Grønland tilbydes 3 lektioner om ugen.

Ved tilmelding skal forældre være opmærksomme på, at Hillerød Kommune fra skoleåret 2015/2016 ikke opretter modersmålshold. Tilmeldte elever bliver henvist til nabokommunerne eller København. 

Tilmelding til modersmålsundervisning

Elever, der har ret til modersmålsundervisning, får udleveret tilmeldingsblanketten af klasselæreren. Tilmeldingen sker hvert år i februar måned. Det er dog muligt at tilmelde sig i løbet af året.

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve her

RSS