Kontakt

Kultur og Udvikling

Trollesmindealle 27

3400 Hillerød

Tlf. 7232 0000

Fax 7232 3213

kulturogudvikling@hillerod.dk

Freerslevhus

/~/media/boern_familie_kultur/kultur_og_unge/unge/freerslevhus/freerslev hegn 2002.ashx

Freerslevhus er et projekt under Hillerød Ungdomsskole. Projektet har til formål at udvide rammerne og mulighederne for børns og unges oplevelser i og forståelse af naturen.


Freerslevhus er to skovløberboliger, som ligger i kanten af Freerslev Hegn, midt mellem marker, skov og høj himmel. Placeringen giver mulighed for nære og fordybende naturoplevelser langt væk fra byens støj og os. En cykelsti på knapt tre kilometer leder de unge direkte fra Hillerød midtby til skovkanten. 


Ved Freerslevhus er opstilles tipi, shelter, udsigts- og klatretårn mm., mens den store, smukke skov, der omkranser arealet, giver muligheder for alverdens forskellige aktiviteter og udflugter.


Hillerød Kommune har af Skov- og Naturstyrelsen fået brugsret til området i en periode på foreløbig 10 år. I denne periode skal Freerslevhus danne rammerne om en lang række forskellige natur- og fritidsaktiviteter for børn og unge i kommunen.


Freerslevhus består af to mindre huse, hvoraf det ene er indrettet som undervisningslokale med toilet og bad for stedets unge brugere, mens det andet primært skal benyttes til møder, kurser, kontor og opholdsrum for husets faste medarbejdere og tilknyttede undervisere.


Målgruppen er skoleklasser, fritidsklubber og klubber, idrætsklubber, SSP, børn og unge fra Hillerød Kommune og voksne, der arbejder med børn og unge.